Annonce
Kolding

Smittetal på Kolding-skole fortsætter med at stige: På kun en uge er 40 elever og ansatte testet positive for corona

Ligesom alle andre kommunale og private skoler og daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, skal Brændkjærskolen også holde lukket hele næste uge. Dermed håber man at få styr på den stigende coronasmitte i Kolding, der især har ramt netop Brændkjærskolen, Munkevængets Skole og Vuggestuen Agtrupvej. Foto: Google Street View
Antallet af coronasmittede på Brændkjærskolen fortsætter med at stige, efter at flere af de hjemsendte elever er blevet testet. Nu er skolen den med flest smittetilfælde i Kolding.
Annonce

Kolding: Brændkjærskolen har overhalet Munkevængets Skole, når det gælder antallet af coronasmittede elever og medarbejdere.

Efter at en del af de hjemsendte elever på skolen blev testet fredag, er der fundet endnu flere smittetilfælde. Hvor der lørdag morgen var melding om i alt 30 smittede elever og ansatte, er antallet nu steget til 40 i alt.

34 elever på 0.-3. årgang er konstateret smittet, mens fem medarbejdere og en studerende er blandt dem, der siden sidste weekend har fået positive testsvar.

Sidste lørdag kom den første melding om, at en elev på 0. årgang var smittet med corona, og siden eksploderede smittetallet i løbet af kun en uge. En enkelt af skolens 0. klasser er ramt i særlig hård grad. Her er 19 elever smittet.

På Munkevængets Skole, hvor det første smittetilfælde kom den 6. februar, er der ikke kommet melding om nye smittede siden i onsdags. Det oplyser skolechefen i Kolding Kommune, Karen  Mortensen. Her er i alt 37 elever og medarbejdere blevet smittet med corona i løbet af cirka to uger.

Stigningen i coronasmitten i Kolding har været så voldsom den seneste uges tid, at regeringen og myndighederne i fredags besluttede, at alle kommunale og private skoler og daginstitutioner, der ligger i postnummer 6000 Kolding, skal holde fysisk lukket i foreløbig hele næste uge.

Eleverne i 0.-4. klasse skulle ellers have fortsat deres skolegang på skolerne, efter at de ugen op til vinterferien fik lov at komme tilbage  i skole landet over. Men nu skal de små elever i Kolding altså tilbage til fjernundervisning, ligesom de ældre elever fortsat også passer deres skolegang hjemmefra.

Smitteudbruddene har foreløbig ramt Brændkjærskolen, Munkevængets Skole og Vuggestuen Agtrupvej, mens der har været mindre smitte i nogle andre daginstitutioner.

Smittetal i Kolding

  • Søndag eftermiddag viste de nyeste tal fra Statens Serum Institut, at 279 personer i Kolding Kommune er blevet testet positive for corona de seneste syv dage. Det giver en incidens på 300. Det vil sige, at der er 300 smittede per 100.000 indbyggere. Lørdag var incidensen i Kolding på 268,8.
  • Kolding er fortsat den kommune i Danmark med flest smittede per 100.000 indbyggere.
  • 29,4 % af de personer i Kolding, der er testet positiv den seneste uge, er 0-9 år.
  • Positivprocenten i Kolding var søndag 2,13 procent. Lørdag lå den på 1,98 procent.
  • På landsplan var positivprocenten søndag på 0,37 procent.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce