Annonce
Kolding

Smittetal stiger igen i Kolding: Alle nye smittede det seneste døgn bor i 6000 Kolding

Alle koldingensere skal gerne testes i denne uge, så man får et overblik over smittetrykket i byen, og sådan at man opdager, hvis nogen er smittet med corona uden at have symptomer. Der er oprettet midlertidige teststeder flere steder i byen, blandt andet her på Brændkjærskolen. Foto: Søren Gylling

Kolding: Efter et lillebitte fald i smittetallet i Kolding mandag var tallet steget igen tirsdag, da Statens Serum Institut offentliggjorde de seneste tal for coronasmitten landet over.

Nu er der 324,8 smittede per 100.000 indbyggere, og det er en stigning fra incidenstallet på 299 fra mandag. Kolding er fortsat den kommune i landet, der har den største andel af coronasmittede i forhold til antallet af indbyggere.

Der har været 302 nye smittede personer i Kolding i den seneste uge.

Kommunaldirektør Thomas Boe forklarer, at det ikke er overraskende, at smittetallet stiger igen i kommunen, for når man som i Kolding nu tester rigtig mange borgere, vil man for eksempel også finde nogle, der er smittet med corona uden at have symptomer. Og det er lige præcis derfor, man nu har sat en massetestning af koldingenserne i gang.

- Det er forventeligt, når vi tester ekstraordinært mange, og stigningen er et billede på, at vi får fat på folk, der ikke vidste, de var smittet, siger Thomas Boe.

Han oplyser, at alle de lige knap 45 borgere i Kolding, der er blevet testet positive indenfor det seneste døgn, bor indenfor postnummeret 6000 Kolding. Fra søndag til mandag blev der fundet en enkelt smittet udenfor 6000 Kolding.

- Så smitten er stadig afgrænset, og vi kender smittekæderne, siger han.

27,5 procent af dem, der blev testet positive i Kolding den seneste uge, er mellem nul og ni år. Cirka 20 procent af dem er 30-39 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce