Annonce
Fredericia

Smittetallet stiger på Fredericia Gymnasium efter test - 28 elever og tre lærere testet positiv indtil videre

Lørdag blev omkring 800 elever og personale på Fredericia Gymnasium coronatestet. Flere er blevet testet positiv, så det samlede tal for gymnasiet nu er 28 smitte elever og tre lærere. Foto: Mette Mørk
Tre klasser skal gentestes på Fredericia Gymnasium efter den store test lørdag har vist, at yderligere elever er testet positive. Blandt andet har det vist sig, at deltagere på studieture er positiv, så nu skal hele klassen og lærerne testes. Allerede lørdag besluttede skolen, at eleverne skulle holde sig hjemme mandag.
Annonce

Fredericia: Samtlige elever undervises hjemmefra på Fredericia Gymnasium mandag, og indtil videre er 28 elever og tre lærere testet positiv. Beslutningen om at lave virtuel undervisning mandag blev allerede truffet af rektor Poul Erik Madsen lørdag.

- Der er fundet nye smittede ved testen lørdag, så vi nu i alt er oppe på de 28 elever og tre lærere. Så det er det samlede tal med de elever, der blev testet positiv i sidste uge, fortæller prorektor Peter Knudsen til Fredericia Dagblad.

Tre klasser på skolen er blevet bedt om at få foretaget yderligere en test.

- Det viser sig, at der blandt andet er elever, der har været på studietur med klassen i sidste uge, som er smittede. De klasser og lærerne skal gennem en ny test, fordi de i realiteten kan være smittet på et tidspunkt, så det ikke slår ud lørdag, siger Peter Knudsen.

Dertil kommer en klasse, hvor en elev har familiemæssige relationer til den 2.g-klasse, der har vist sig at have flere smittede.


Det viser sig, at der blandt andet er en elev, der har været på studietur med sin klasse i sidste uge, som er smittet. Den klasse og lærerne skal gennem en ny test, fordi de i realiteten kan være smittet fredag, og det så ikke viser sig allerede lørdag.

Peter Knudsen - vicerektor Fredericia Gymnasium


De tre klasser og de pågældende lærere må som de øvrige vende tilbage, når de har en negativ test.

Annonce

Super-smitter

Smitten var i sidste uge koncentreret til skolens 2.g'ere, og specielt en klasse har været hårdt ramt. Det betød, at alle 2. g'ere blev sendt hjem til virtuel undervisning. Det kom mandag til at gælde hele skolen.

- Der har tilsyneladende været en super-smitter i den pågældende klasse. Det har vedkommende ikke vidst, men det må vi konkludere eftersom så mange er blevet smittet, siger Peter Knudsen.

- Klassen var torsdagen, før smitten brød ud samlet til et klassearrangement, hvor alle havde mødepligt. Det blev afviklet på skolen. Flere elever mener, at det er der, de er blevet smittet?

- Det kan vi ikke vide præcist, men klassen har ganske rigtigt været samlet. Det er et arrangement, som vi afvikler for at styrke det sociale sammenhold i klassen, og det foregår typisk på lærerværelset, hvor der er god plads. Klassen laver mad sammen og spiser sammen. Tidsmæssigt kan smitten være sket der. Jeg kender ikke detaljerne i arrangementet, siger Peter Knudsen.

- Vil I droppe den slags arrangementer?

- Det er at betragte som skolelektioner, som er flyttet ud af normalt skema. Umiddelbart skulle der ikke ske noget ved, at eleverne spiser sammen i klassen på det tidspunkt i forhold til, at de sidder sammen i kantinen eller klassen, siger Peter Knudsen.

Annonce

Virtuel undervisning

De smittede elever og lærere skal afvente, at de er symptomfri, før de kan vende tilbage til skolen. De mange testede lørdag kan vende tilbage i skole tirsdag, hvis de er testet negativ.

- Der er virtuel undervisning for de elever, der skal testes, mens vi tager imod de andre, siger Peter Knudsen, som sammen med rektor Poul Erik Madsen mandag havde travlt med at besvare spørgsmål fra nervøse elever og forældre samt medierne.

I kølvandet på smittetallene har gymnasiet truffet ekstra forholdsregler omkring sociale arrangementer generelt. Der er således i denne uge aflyst en biografaften og en fredagscafe.

- Vi havde tilrettelagt det, så vi følger de samme retningslinjer som Panorama og Tøjhuset, men vi har alligevel valgt at aflyse, siger Peter Knudsen.

Sundhedsstyrelsen opfordrede mandag til, at skoler, institutioner og uddannelsessteder aflyser alle sociale arrangementer foreløbig frem til 4. oktober.

Annonce
Annonce
Fredericia

En kamp om top-8 venter på FHK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Minister og borgmestre er enige: Tredje Lillebæltsbro står ikke forrest i køen til milliardinvesteringer

FC Fredericia

FC Fredericia tog tre vigtige point og sprang op på andenpladsen

Fredericia For abonnenter

Per og Dennis har ventet i årevis på lokalplaner - politiker vil have fokus på sagsbehandlingstiderne

Annonce