Annonce
Fredericia

Snart muligt at rykke sig til grønt uden at trykke: Corona gjorde fodgængere usikre

Fredericia Kommune udskifter signalknapper til mere coronabeskyttende berøringsflader. Borgere har været ængstelige for smitte, når de skulle trykke sig til grønt i fodgængerfelter. Foto: Fredericia Kommune
Kommune skifter signalanlæg, så man højest skal bruge ærme for at komme over. Koster 200.000 kroner.
Annonce

Fredericia: Under coronakrisen har Fredericia Kommune fået flere henvendelser fra borgere, som var bekymrede for at bruge knapperne og berøringsfladerne, der sidder i de fleste af signalanlæg i lyskrydsene.

- De har spurgt, om vi ikke bare kunne fjerne trykkene, og så lade fodgængere få grønt sammen med bilerne, fortæller Karsten Byrgesen (løsgænger), der sidder i byrådets by- og planudvalg, i en pressemeddelelse:

- Det ville vi kunne gøre, hvis vore anlæg var tidsstyrede. Men vi har ikke længere tidsstyrede anlæg i kommunen. Så i forbindelse med arbejdet med det udvidede anlægsbudget bevilgede vi 200.000 kroner til at få udskiftet fodgængertrykkene til såkaldte RTB-tryk, som kan aktiveres med andet end med hånden.

Derfor kommer der nu en nemmere og bekvem løsning op rundt om i kommunen.

Annonce

Slut med tryk og pres

- Vi har i vores lyskryds haft to typer tryk for fodgængerne. Den gamle type, hvor man skal trykke på en rund knap. Og så RTB-typen, hvor man holder hånden hen over fodgængertrykket, forklarer Karsten Byrgesen.


De har spurgt, om vi ikke bare kunne fjerne trykkene, og så lade fodgænger få grønt sammen med bilerne,

Karsten Byrgesen, medl. af by- og planudvalget


I alt 48 udskiftninger

De nye muligheder for at trykke sig til grønt uden tryk - eller ved let berøring - er i øjeblikket ved at blive indstalleret i Fredericia i takt med, at kommunens entreprenør får dem hjem fra producenten.

Efter uge 29 mangler der kun at blive udskiftet tryk til såkaldt RTB i tre anlæg. De er dog nok først klar i august, oplyser Fredericia Kommune.

I alt er der 48 signalanlæg i kommunen.

- Fordelen med RTB-trykket er, at det kan aktiveres, selvom man har handske på eller bruger et ærme, fortsætter byrådsmedlemmet:

- Faktisk har det vist sig, at man kan aktivere de nyere RTB-tryk ved at holde hånden en til to centimeter fra trykket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Annonce