Annonce
Fredericia

Snart skal de unge have mundbind på i skolen: - Jeg har stor tillid til eleverne

Torsdag kommer mundbind til at fylde endnu mere i dagligdagen, når de studerende skal være iført sådan et på uddannelsesinstitutionerne. Lokalt forventer tre af stederne ingen mundbinds-vanskeligheder. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra torsdag skal elever på uddannelsesinstitutionerne have mundbind på, når de færdes på gange og fællesarealer. På både IBC, Fredericia Gymnasium og på SOSU-skolen er en forventning om, at de nye restriktioner træder i kraft uden de store problemer.
Annonce

Fredericia: Corona, forsamlingsforbud, smittetal, restriktioner og afstand er alle ord, der ligger på danskernes rygrad efterhånden. Og fra torsdag venter en ny hverdag for de, der har deres daglige gang på uddannelsesinstitutioner rundt omkring i landet.

Et nyt krav om at bære mundbind træder i kraft, og Fredericia Dagblad har derfor talt med nogle af byens uddannelsesinstitutioner om de nye restriktioner. Fællesnævneren er, at der sættes stor lid til, at reglerne bliver fulgt.

- Jeg er helt tryg ved, at eleverne overholder det nye krav. Jeg har slet ikke overvejet, at de ikke kommer med mundbind torsdag, og jeg tror ikke, det bliver et problem. Der har jeg stor tillid til eleverne, lyder det fra Poul Erik Madsen, rektor på Fredericia Gymnasium.

Annonce

Klar til påtaler

Hverken på Fredericia Gymnasium, IBC eller på Social- og Sundhedsskolen kommer personalet til at stå ved indgangen for at sikre, at alle har mundbind på torsdag morgen.

- Vi begynder lidt blidt, og vi kan måske godt hjælpe eleverne lidt i gang de første dage, hvis de har glemt mundbind, men vi går ud fra, at mundbindet er noget, de selv har styr på. Og hvis eleverne ikke har mundbind på, så kan de ikke være her. Så må de gå udenfor. Vi vil påtale det, men vores elever arbejder i sektoren og er opmærksomme på det. Jeg forestiller mig ikke, det bliver et problem, siger Anne Bak Larsen, uddannelseschef for Social- og Sundhedsskolerne i Fredericia, Vejle og Horsens.

- Vi tror, at de nye vaner er så indarbejdede allerede, at det ikke bliver det store problem. Så nej, ingen kontrol umiddelbart, men naturligvis almindelig opmærksomhed og årvågenhed, skriver Jakob Lund, campuschef og rektor på IBC, i et mailsvar .

Sådan er mundbind-reglerne

Alle studerende på de videregående uddannelsesinstitutioner skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt på uddannelsesinstitutionen.

Det sig værende eksempelvis i kantinen, på gangene og på institutionens fællesarealer i øvrigt.

De studerende skal ikke have mundbind på, når de deltager i undervisning og uddannelsesaktiviteter i klasse- og holdlokaler, værksteder, klinik og laboratorier.

Undervisere, der underviser i mere end to klasser eller hold i løbet af en dag, skal bære mundbind eller visir.

De nye retningslinjer træder i kraft torsdag den 29. oktober.

Mens man på Social- og Sundhedsskolen ikke kommer til at have et lager af mundbind klar til de elever, der måske er kommet lidt for hurtigt af sted en morgen og står mundbind-løse på skolen, har Fredericia Gymnasium sikret, at der er mundbind-førstehjælp at hente på kontoret.

- Skulle en have glemt et mundbind en dag, så kan vi udlevere et på kontoret, og vi har selvfølgelig en stak liggende. Men som udgangspunkt er det eleverne selv, der skal sørge for at møde op med mundbind, slår Poul Erik Madsen fast.

Annonce

Gratis mundbind

Samme tilgang til mundbinds-situationen har man på IBC Fredericia. I hvert fald i forhold til forventningen om, at eleverne selv skal styre at overholde de nye restriktioner. Mundbind bliver ikke udleveret på IBC.


Skulle en have glemt et mundbind en dag, så kan vi udlevere et på kontoret, og vi har selvfølgelig en stak liggende. Men som udgangspunkt er det eleverne selv, der skal sørge for at møde op med mundbind.

Poul Erik Madsen, rektor, Fredericia Gymnasium


- Vi udleverer ikke mundbind, men lader det være op til eleverne selv at administrere, lyder det i et skriftligt svar fra Jakob Lund.

Han nævner i samme ombæring, at mundbind fortsat kan købes i kantinen.

Da de nye krav om mundbind blev offentliggjort, blev den økonomiske udfordring for nogle studerende også luftet. For hvad gør de studerende, vis økonomi vil blive presset af, at mundbind nu står som en fast del af den ugentlige indkøbsseddel?

På et pressemøde forleden lød det fra undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at unge, som ikke har råd til mundbind, kan hente dem på kommunen.

Fredericia Dagblad har tirsdag været i kontakt med Fredericia Kommunes corona-taskforce. Her lyder meldingen, at man afventer de nationale udmeldinger omkring mundbind til unge og studerende, før en endelig plan kan fremlægges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgervejleder får færre henvendelser om jobcentret - men det stiger på et andet område

Annonce