Annonce
Fredericia

Snoren klippes til Googles milliard-dyre datacenter: Sikrer 150 arbejdspladser og er CO2-neutral fra dag ét

Googles datacenter i Taulov er allerede i gang, men indvies officielt mandag. Foto: Søren Gylling
Googles danske datacenter er allerede taget i brug, men indvies officielt mandag. Det sker under begrænset festivitas af hensyn til corona-situationen. Centret er ifølge Google fra første dag CO2-neutralt, idet centrets store energiforbrug dækkes af den strømeffekt, der er fra de solcelleanlæg, Google har investeret i rundt i Danmark.

Taulov: Efter godt to års arbejde indvier Google i dag mandag sit nye datacenter. Byggeriet har kostet 4,5 mia. kroner og centret bliver et af verdens grønneste datacentre. Centret bliver desuden en af kommunens større arbejdspladser. Der vil være 150 beskæftiget på centret i fuld drift.

Centret forbruger store mængder energi, men investeringer i solcelleparker landet rundt holder centrets energiforbrug CO2-neutralt, konstater Google i en pressemeddelelse forud for indvielsen.

- Datacentret ved Fredericia er CO2-neutralt fra dag et. Det skyldes, at Google samtidig med datacentret har investeret i fem solcelleparker rundt om i landet med en samlet kapacitet på 160MW. Dermed mere end opvejes hele elektricitetsforbruget af tilsvarende grøn strøm fra solceller. Og mens Googles datacentre generelt er mere energieffektive end gennemsnittet, bliver datacentret i Fredericia et af de grønneste i verden målt på antal timer med direkte grøn strøm, skriver Google i presemeddelelsen .

Annonce


Datacentret ved Fredericia er CO2-neutralt fra dag et. Det skyldes, at Google samtidig med datacentret har investeret i fem solcelleparker rundt om i landet med en samlet kapacitet på 160MW. Dermed mere end opvejes hele elektricitetsforbruget af tilsvarende grøn strøm fra solceller.

Google


Nul fossil energi i 2030

Google er samtidig i tæt samarbejde med en række danske aktører omkring udviklingen af nye teknologiske løsninger, der kan bidrage til at nedbringe CO2-niveauet - og Googles 2030-mål om helt at eliminere brugen af fossil energi.

- Datacentre er maskinrummet, der holder Googles tjenester kørende og passer på folks mails og feriebilleder. Men det er faktisk også frontløbere, når det gælder innovation - det er her, vi udvikler de mest energieffektive løsninger og ny, grøn teknologi. Jeg er rigtig glad for, at vi nu er i mål med byggeriet og kan tage datacentret i brug. Og så vil jeg takke Fredericia Kommune for fantastisk samarbejde gennem de seneste år, siger Googles danske direktør, Malou Aamund.

Annonce

Aktiv del af Fredericia

Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S), ser frem til fejre åbningen af datacentret.

- I dag fejrer vi åbningen af Googles nye datacenter i DanmarkC, men de er allerede nu blevet en stor og aktiv del af Fredericia. Det at få en af verdens største techvirksomheder til kommunen giver ikke kun arbejdspladser. Det giver også nogle spændende muligheder for samarbejde til gavn for borgere og foreningsliv i kommunen. Det er jeg utrolig glad og taknemmelig for, udtaler Jacob Bjerregaard.

Han glæder sig samtidigt over, at Googles grønne profil matcher Fredericias mål om at blive CO2-neutral i 2050.

- Vores virksomheder er en afgørende medspiller. Jeg glæder mig derfor meget til at kunne byde Google officielt velkommen og ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde, siger Jacob Bjerregaard.

150 lokale job

Konsulenthuset Copenhagen Economics peger i en netop offentliggjort rapport på det bidrag, som Googles nye datacenter har leveret til dansk økonomi: 2600 jobs i årene 2018-2020, når man foruden de direkte ansatte i byggefasen medregner eksempelvis underleverandører og andre afledte effekter. Det har ifølge Copenhagen Economics understøttet BNP med 5,5 mia. kroner.

Fremover vil omkring 150 være ansat på datacentret, hvortil man kan lægge sekundære og afledte effekter.

Google har tradition for at involveret sig aktivt i lokalmiljøet i områder med datacentre. I Fredericia har byens maskinmesterskole i to omgange modtaget legater, der har været med til at muliggøre et nyt undervisningsforløb og bygningen af et ‘minidatacenter’.

I sidste uge blev Museerne i Fredericia tildelt 600.000 kroner til to projekter, der skal understøtte formidlingen af den lokale historie.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Her er Fredericias nye Lidl: Så stor og grøn bliver butikken

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Cyklister får ingen hjælp fra ministeren: De må leve med at overtage bilisternes vigepligt

Fredericia For abonnenter

Nye og garvede byrødder får grundig intro efter sidste års turbulens: - Stor fejl, at det blev aflyst sidst

Fredericia

Jan er muligvis verdens største nørd: Planlægger at åbne museum med sin samling

Fredericia

Ny tankstation åbner inden for et par uger: Vaskehal kommer til på sigt

Regeringen bekræfter: Vil fjerne næsten alle restriktioner

Erhverv For abonnenter

69-årige Mogens kører 70.000 kilometer om året med rensetøj: - Jeg syntes, at jeg var lidt for frisk til ikke at lave noget

Stefan rev rødderne op og kastede sig ind i 'udskældt' branche: - Jeg har ikke et sekund fortrudt

Fredericia

Udsigt til en Lidl mere i Fredericia: Så meget snupper ny stor butik fra de andre

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

Fredericia HK

FHK gik fra to kampe til nul - nu skal klubben alligevel spille træningskamp

Fredericia For abonnenter

Lennie afvist efter 50 år i Danmark: Forening støtter nu lægepar i kamp for 78-årigs statsborgerskab

Erhverv

Før var her gnister i luften: Snart møder et kønnere syn trafikanter langs Holstensvej

Annonce