Annonce
Fredericia

Socialt arbejde støttes: Halv million kroner sendt til de mange frivillige i Fredericia

Ifølge serviceloven skal landets kommuner hvert år uddele penge til frivillige organisationer, foreninger, netværk og andre grupper, der laver frivilligt socialt arbejde for en bred gruppe af borgere. Bl.a. de ældre. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Politikere udvælger 29 foreninger og projekter, der modtager beløb til deres indsats for andre mennesker. Blandt andet ældre og soldater.
Annonce

Fredericia: 500.000 kroner er netop uddelt i forskellige portioner til 29 foreninger og projekter, der med frivillige kræfter udfører socialt arbejde for en bred gruppe af fredericianere.

Der er tale om de såkaldte paragraf 18-midler, som alle kommuner ifølge serviceloven skal afsætte et årligt beløb til. Pengene fordeles af byrådsmedlemmer fra forskellige stående udvalg. Kommunerne kompenseres af staten via bloktilskuddet.

- 39 foreninger har i år søgt Fredericia Kommune om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde for i alt 1,1 million kroner, skriver den i en pressemeddelelse.

Så politikerne har skullet vælge, da der kun er 500.000 kroner at dele ud af.

- Det har været svært at vælge, men vi synes, vi har formået at sikre, at mange forskellige foreninger kan få en håndsrækning til netop deres aktiviteter, siger Lars Ejby (S), medlem af kommunens § 18-komite og formand for byrådets senior- og handicapudvalg:

- Indenfor senior- og handicapområdet er der blandt andet givet tilskud til Lydavisen, der sikrer, at aktuelle, lokale nyheder bliver læst ind til glæde for personer med syns- og læsehandicaps, og til Nordbo Senior, der laver arrangementer for borgere, der ikke længere er på arbejdsmarkedet.

Annonce

Frirum til udsatte

Også familienetværket Fredericia har modtaget midler, fortæller Fredericia Kommune:

- Det er et samarbejde mellem Blå Kors Danmark og Kirkeibyen Fredericia, som tilbyder socialt samvær og gratis aktiviteter for udsatte familier, som har brug for et frirum i hverdagen.


Det har været en meget vanskelig opgave at vælge de tiltag, der skulle have midler, da vi i Fredericia har mange gode tiltag på det frivillige sociale område.

Peder Tind (V), medlem af §18-komiteen og fmd. f kommunens social- og beskæftigelsesudvalg


- Familienetværkets arbejde er et godt eksempel på, at frivillige og organisationer træder sammen for at hjælpe i familier, der har brug for et ekstra lyspunkt i deres hverdag, peger Ole Steen Hansen (S), formand for børne- og skoleudvalget, på:

- Samtidigt glæder det mig også, at vi har kunnet støtte aktiviteter, der er målrettet vores veteraner.


Det er fantastisk at læse de mange ansøgninger og alle de gode tanker, ideer og tiltag, der er i Fredericia Kommunes frivillige civilsamfund.

Susanne Eilersen (DF), medlem af §18-komiteen og fmd. f. kommunens sundhedsudvalg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce