Annonce
Kultur

Sognefestival kommer bredt omkring

Peter Tanev - Velje kommunes borgermode om klimatilpasningsplanen
Vejret til debat. Varm kirkemusik. Kunst der udstilles ved åen. Og fordybelse i kirken. Det er blot lidt af de mange tilbud, som bydes på ved årets sognefestival i Gauerslund Sogn.

Gauerslund: Temaet er uden vand - intet liv. Og det er da bestemt også det tema, som der kredses om, når der fra søndag 22. september og en uge frem er sognefestival i Gauerslund Sogn.

Her kan de næsten 10.000 sognebørn, og alle andre, få en række oplevelser, der sætter fokus på temaet.

Det starter på søndag klokken 11 med en friluftsgudstjeneste, som logisk finder sted ved Brejning Lystbådehavn. Samme dag er der koncert med Arne A-band i Brejning kirke.

Derefter venter en lang række foredrag, udstillinger, vandreture med videre.

Den mest kendte foredragsholder er Peter Tanev, vejrværten, der onsdag holder et foredrag om Fremtidens klima, vejr og udfordringer. Han tager såmænd undervejs et kig på de lokale forhold, altså ved Vejle Fjord.

Det er Børkop Bibliotek, som byder på foredraget.

Annonce

Tanker om vand

I ugens løb er der også foredrag med Dina el-Erhayem, der er skuespiller, og hun fortæller over emnet Livets valg. Her kommer hun ind på "hvem er Gud for danskerne". Stedet er Markant i Børkop.

Tirsdag er der Nærvær og Fordybelse i Brejning kirke, fredag er der vandring og undring, mens man lørdag kan pimpe sine gummistøvler ved biblioteket. Søndag sluttes af med udstilling om dåbskjoler i Gauerslund Kirke, kulturfortælling om Børkop Vandmølle, samt meditationsgudstjenste med Gauerslund Gospelkor i Brejning Kirke.

Fra mandag 23. september og ugen ud er der udstilling ved Kunstskabet, som udstiller kunstnernes tanker om vand - det sker udenfor ved Skærup Å ved Markant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce