Annonce
Navne

Sognepræst går online og laver podcast med vitaminer

Vita Andreasen, sognepræst i "De 4 Kirker", har lavet sin egen podcast-serie, som er et udspring af coronanedlukningen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Sognepræst Vita Andreasen er gået i luften med sin egen podcast-serie, der har sorg og det at miste et andet menneske som omdrejningspunkt.

Nordvestfyn: Sognepræst ved "De 4 Kirker", Vita Andreasen, har fundet nye og helt coronasikre veje at nå sin målgruppe på. En ny podcast-serie har set dagens lys, og den idéen er netop affødt af corona. I første omgang i nedlukningen i foråret 2020.

- I de dage opstod tanken, at jeg kunne skrive til beboerne i vores fire sogne. Og i 100 dage i træk skrev jeg refleksioner kaldet: ’Vitaminer til sind og tanke’. Teksten blev også lagt på facebook, og den blev rundsendt som nyhedsbrev. Jeg fik utrolig meget respons fra kendte og ukendte, der dagligt fulgte med, fortæller hun i en pressemeddelelse.

- Da anden nedlukning kom, havde jeg studieorlov. Under studieorloven opstod den tanke, at jeg efter endt orlov kunne lave en podcast serie med samme navn. Og nu er det lykkedes, fortæller hun videre, omend navnet er ændret til ’Vitaminer til sjæl og tanke’.

Annonce

Snak om at miste

I hvert afsnit møder sognepræsten et nyt menneske, der tidligt i livet har mistet en vigtig person i deres liv.

I første afsnit møder hun Lise Fauslet, der for 10 år siden mistede sin mand. De nåede at kende hinanden i to år og ni måneder. Udsendelsen handler om, hvordan dette store kærlighedstab har været med til at forme og danne hende til den, hun er i dag.

I andet afsnit møder præsten Gitte Zacher Sørensen, der som ung seminariestuderende uventet mistede sin mor. I år er det 40 år siden. Hun fortæller, hvordan sorgen har været som et ekstra men skjult spor i hendes liv.

- Ofte forholder vi os til sorgen i de første par år, men hvordan former sorgen og kærlighedstabet os på den lange bane. Det er temaet for denne podcastserie, fortæller sognepræsten.

Podcasten kan høres når som helst, og den kan findes på Spreaker, Spotify eller som link på vores hjemmeside www.4kirker.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce