Annonce
Fredericia

Solveig og 179 andre får stikket: Og byråd foreslår lokalt vaccinationscenter

- Det var dejligt, sagde 74-årige Solveig Staal efter covid-19 vaccinationen på Othello. Foto: Klaus Madsen
I en stor logistisk øvelse skulle 180 borgere, der får hjemmepleje, vaccineres på Othellos dagcenter. Blandt dem var 74-årige Solveig Staal, som glæder sig til at komme ud i "det pulserende liv" igen. Byrådet har foreslået Messe C som et egentlig vaccinationscenter.

Opdateret 18. januar klokken 19:12 med præcisering af, hvilke borgere, der fik tilbudt vaccinen.

Fredericia: For nogen gjorde det ondt, for andre betød den spidse nål intet.

Men for alle de 180 borgere, der fredag vaccineres på Othellos dagcenter, betyder covid-19-vaccinen en stor forskel.

- Jeg glæder mig til at se min familie, mine venner og bekendte igen. Og i det hele taget komme ud i det pulserende liv igen, sagde 74-årige Solveig Staal, da hun havde fået vaccinen.

Annonce

Stor logistik

Cirka 180 borgere, der fik tilbudt vaccinationen fredag. Det var et tilbud til borgere over 65 år, som både modtager praktisk bistand og personlig pleje i hjemmeplejen.

- Det er meget logistik i den her dag, især for TrekantBrand, som står for at hente og bringe borgerne. Vi har måttet lukke for vores dagcenter i dag, så vi kunne gennemføre det. Men mange af dem, der vaccineres i dag, kommer jo også i vores dagcenter, fortalte Grethe Jørgensen, som er leder af plejecentret Othello.


Vi byder ind med Messe C som et vaccinationscenter. Fredericia Kommune vil gøre alt for, at så mange borgere som muligt vil tage imod det tilbud om at få vaccinen.

Steen Wrist (S), borgmester


Egentlig skulle borgerne til et vaccinationscentret i Odense. Men i stedet fik kommunen og regionen arrangeret muligheden på Othello. Muligvis gentages det, når man igen får nye portioner af vaccinen. Fredag nåede man nemlig ikke alle byens distrikter igennem.

Annonce

Tilbyder Messe C til vaccinationer

Borgmester Steen Wrist (S) kiggede forbi dagcentret fredag formiddag.

- Det er jo Dream Team, som sidder derhenne, lød det fra borgmesteren med et kig hen på sundhedspersonalet, som gjorde vaccinerne klar.

- Det er et tegn på godt samarbejde, at vi har det her setup, så borgerne kan komme herned på Othello og blive vaccineret, fremfor at bruge lang tid på transport til og fra Odense. Så det er meget glædeligt. En anden ting er, at selvom vi ser de her billeder, hvor folk bliver vaccineret, må vi andre for guds skyld ikke slække på de ting, vi vænnet os til, sagde han med henvisning til rådene om afstand, afspritning og at se få mennesker.

Cirka 180 borgere blev vaccineret på Othello fredag. Her taler plejehjemsleder Grethe Jørgensen med borgmester Steen Wrist om dagen, der krævede stor logistik. Foto: Klaus Madsen

Flere borgere har efterspurgt et vaccinationscenter i Fredericia. Det ønsker deler byrådet, som på et lukket punkt ved torsdagens byrådsmøde vedtog at sende et brev til regionen.

- Vi byder ind med Messe C som et vaccinationscenter. Fredericia Kommune vil gøre alt for, at så mange borgere som muligt vil tage imod det tilbud om at få vaccinen, siger Steen Wrist med henvisning til, at transport eller andre praktiske årsager ikke skal komme i vejen.

Det er Region Syddanmark, som modtager og fordeler vaccinerne. De rulles ud efterhånden, som vaccinerne modtages - og efter Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender.

Annonce

Drømmer om en koncert

Efter vaccinationen sad borgerne i et kvarters tid til observation for eventuelle bivirkninger. For 74-årige Solveig Staal, som bor i vestbyen, var det første besøg på Othello.

- Det er en god ting, det er i Fredericia. Jeg er svagtseende, så jeg kan ikke komme til andre byer. For nogle måneder siden blev jeg testet, og dengang kom der én ud til mig, sagde Solveig Staal, som også har KOL.

Sidste gang, hun var sammen med venner, var mellem jul og nytår.

- Man skal nok have anden vaccine, før man er sikker. Men jeg glæder mig til at komme ud igen. Bare det at komme ud og handle og se sine medmennesker. Eller komme til en koncert igen, sagde Solveig Staal, som i den seneste tid har kastet sig over lydbøger.

- Der findes utroligt mange gode lydbøger, sagde hun, mens hun ventede på at blive hentet.

TrekantBrand fik en stor ekstraopgave, da man skulle transportere 180 borgere til og fra Othello oven i den normale kørsel. Her er det chauffør Per Larsen, som hjælper en af de vaccinerede borgere ind i bilen. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Ny strategi giver gevinst: Der testes på livet løs i Fredericia

Fredericia For abonnenter

Få dage efter storbranden på Nørrebrogade: Nedbrændt virksomhed rejser sig hurtigt igen

Annonce