Vamdrup: Inden længe, måske allerede til næste år, vil man på Hotel Vamdrup kunne skænke gæsterne et glas af husets helt egen vin. Dyrket, lagret og produceret af lokale kræfter og fremstillet på Vamdrup-druer håber forpagter af hotellet Daniel Gouveia at kunne præsentere en vin og desuden bobler, der vil få de besøgende til i endnu højere grad at huske byen og hotellet.
Han har nemlig indgået et samarbejde med Jens Graff, der er vinbonde på Frøkær Vingård ved Vamdrup, samt sin egen lillebror Jonathan Gouveia, der er sommelier ved michelinrestauranten Ti Trin Ned i Fredericia og kåret til landets andenbedste sommelier og den bedste under 30 år. Med deres kræfter kombineret tror de på, at de kan skabe en lokal Hotel Vamdrup-vin, der får ganen til at juble.
- De lokale skal selvfølgelig også prøve vinen. Men folk udefra elsker altid det lokale. Jeg har efterhånden arbejdet mange steder, og jeg ved, at gæsterne altid vælger det lokale først. Samtidig er det jo også en god reklame for vores område. Det kunne være så fedt at lave noget supergodt, dansk vin, siger Daniel Gouveia.
Læring og omtale
I første omgang er planen at producere en hvidvin til hotellet, mens der formentlig kan serveres Hotel Vamdrup-bobler fra april, som bliver baseret på en vin, der allerede er høstet og lige nu gærer. På sigt drømmer Daniel Gouveia også om at kunne byde på et glas af hotellets egen rosé- og dessertvin.
Daniel GouveiaJeg har smagt vine fra mange danske vingårde, men det her er virkelig godt og lækkert, og så er det til en pris, vi kan være med på. Det danskproducerede er typisk noget dyrt.
- Det er et samarbejde, der er godt for os alle, kan man sige. Og så er det jo helt oplagt, når der ligger en så god, lokal vingård her. Samtidig har vi en landets bedste sommelier i nærheden, så hvorfor ikke lade dem lege sammen og se, hvad det bliver til. Det kan også give god omtale for hotellet og vingården, og samtidig kan det gøre vores gæster ekstraglade, siger han, mens Jonathan Gouveia tilføjer, at han som sommelier også er glad for samarbejdet.
- For mig handler det især om læring. Jeg har længe gerne villet ud og arbejde på en vingård for at lære mere om processen, men med corona er det jo svært at komme nogen steder, så nu vil jeg i stedet komme her og lære, siger sommelieren, der er bosat i Kolding.
Lækker og prisvenlig vin
Idéen til Hotel Vamdrup-vinen opstod efter et lidt tilfældigt møde kort før jul mellem Jens Graff og hotelforpagter Daniel Gouveia.
- Jens var inde og spise på hotellet, og så var det først, da han skulle til at gå, at han nævnte sin vingård. Det vidste jeg ikke noget om. Men så aftalte vi at mødes her på gården til en snak, der også blev til et par smagninger, og så kom vi på ideen, siger Daniel Gouveia, der også allerede har bestilt flere andre vine fra gården til hotellet.
- Så snart vi åbner igen efter nedlukningen, vil vi kunne servere hvidvin, rosévin, isvin og dessertvin fra Frøkær Vingård. Jeg har smagt vine fra mange danske vingårde, men det her er virkelig godt og lækkert, og så er det til en pris, vi kan være med på. Det danskproducerede er typisk noget dyrt.
En rødvin fra vingården koster cirka 135 kroner, mens hvid- og rosévin kan fås for 105 kroner. Hotel Vamdrup-vinen vil formentlig ligge i samme prisklasse.