Annonce
Erhverv

Sommelier, forpagter og vinbonde indgår velsmagende samarbejde: Nu får lokalt hotel sin egen vin

Sommelier Jonathan Gouveia (tv.), forpagter af Hotel Vamdrup Daniel Gouveia (i midten) og vinbonde Jens Graff på marken, hvor der står forskellige vinstokke. Blandt andet dyrkes her druerne Solaris, Rondo og Leon Millot. Foto: Marie Prangsgaard Helms
Samarbejdet om en Hotel Vamdrup-vin skal, foruden at medføre en lækker danskproduceret hvidvin, også skabe god omtale, læring og give både lokale og gæster i byen en så god smagsoplevelse, at de har lyst til at komme igen.
Annonce

Vamdrup: Inden længe, måske allerede til næste år, vil man på Hotel Vamdrup kunne skænke gæsterne et glas af husets helt egen vin. Dyrket, lagret og produceret af lokale kræfter og fremstillet på Vamdrup-druer håber forpagter af hotellet Daniel Gouveia at kunne præsentere en vin og desuden bobler, der vil få de besøgende til i endnu højere grad at huske byen og hotellet.

Han har nemlig indgået et samarbejde med Jens Graff, der er vinbonde på Frøkær Vingård ved Vamdrup, samt sin egen lillebror Jonathan Gouveia, der er sommelier ved michelinrestauranten Ti Trin Ned i Fredericia og kåret til landets andenbedste sommelier og den bedste under 30 år. Med deres kræfter kombineret tror de på, at de kan skabe en lokal Hotel Vamdrup-vin, der får ganen til at juble.

- De lokale skal selvfølgelig også prøve vinen. Men folk udefra elsker altid det lokale. Jeg har efterhånden arbejdet mange steder, og jeg ved, at gæsterne altid vælger det lokale først. Samtidig er det jo også en god reklame for vores område. Det kunne være så fedt at lave noget supergodt, dansk vin, siger Daniel Gouveia.

Annonce

Læring og omtale

I første omgang er planen at producere en hvidvin til hotellet, mens der formentlig kan serveres Hotel Vamdrup-bobler fra april, som bliver baseret på en vin, der allerede er høstet og lige nu gærer. På sigt drømmer Daniel Gouveia også om at kunne byde på et glas af hotellets egen rosé- og dessertvin.


Jeg har smagt vine fra mange danske vingårde, men det her er virkelig godt og lækkert, og så er det til en pris, vi kan være med på. Det danskproducerede er typisk noget dyrt.

Daniel Gouveia


- Det er et samarbejde, der er godt for os alle, kan man sige. Og så er det jo helt oplagt, når der ligger en så god, lokal vingård her. Samtidig har vi en landets bedste sommelier i nærheden, så hvorfor ikke lade dem lege sammen og se, hvad det bliver til. Det kan også give god omtale for hotellet og vingården, og samtidig kan det gøre vores gæster ekstraglade, siger han, mens Jonathan Gouveia tilføjer, at han som sommelier også er glad for samarbejdet.

- For mig handler det især om læring. Jeg har længe gerne villet ud og arbejde på en vingård for at lære mere om processen, men med corona er det jo svært at komme nogen steder, så nu vil jeg i stedet komme her og lære, siger sommelieren, der er bosat i Kolding.

Annonce

Lækker og prisvenlig vin

Idéen til Hotel Vamdrup-vinen opstod efter et lidt tilfældigt møde kort før jul mellem Jens Graff og hotelforpagter Daniel Gouveia.

Disse vine produceres allerede på Frøkær Vingård. Særligt isvinene, der laves af frosne druer, er populære (de to med hvide låg). Vinene er opkaldt efter fugle, der findes ved Kongeåen, hvis udspring vingården ligger tæt ved. Det er planen, at Hotel Vamdrup-vinen vil få et andet udseende, men stadig med logo og navnet Frøkær Vingård på. Foto: Marie Prangsgaard Helms

- Jens var inde og spise på hotellet, og så var det først, da han skulle til at gå, at han nævnte sin vingård. Det vidste jeg ikke noget om. Men så aftalte vi at mødes her på gården til en snak, der også blev til et par smagninger, og så kom vi på ideen, siger Daniel Gouveia, der også allerede har bestilt flere andre vine fra gården til hotellet.

- Så snart vi åbner igen efter nedlukningen, vil vi kunne servere hvidvin, rosévin, isvin og dessertvin fra Frøkær Vingård. Jeg har smagt vine fra mange danske vingårde, men det her er virkelig godt og lækkert, og så er det til en pris, vi kan være med på. Det danskproducerede er typisk noget dyrt.

En rødvin fra vingården koster cirka 135 kroner, mens hvid- og rosévin kan fås for 105 kroner. Hotel Vamdrup-vinen vil formentlig ligge i samme prisklasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce