Annonce
Fredericia

Sommergravning lukker kryds - åbner efter ferien

Så er der lukket for gennemkørsel fra Indre Ringvej til Jernbanegade. Det skyldes, at entreprenørerne er gået i gang med at grave ny regnvandsledning ned i krydset længere fremme - Indre Ringvej/Jernbanegade. Når det arbejde er overstået efter sommerferien, så kan der åbnes for trafik fra Strandvejen ind mod byen. Foto: Henrik Juel Skovrider
Entreprenørerne fra Per Aarsleff A/S er nået frem til krydset Jernbanegade-Indre Ringvej, hvor den nye regnvandsledning skal etableres de kommende uger. Arbejdet sker ekstraordinært i industriferien, så krydset kan åbne efter sommerferien.

Fredericia: Næste etape i det omdiskuterede anlægsarbejde af ny regnvandsledning er nået med lukningen af krydset Jernbanegade-Indre Ringvej.

Gravearbejdet i krydset var i første omgang planlagt til efter sommerferien, men entreprenøren og Fredericia Spildevand og Energi er blevet enige om, at der arbejdes sommeren igennem, så krydset og dermed også Strandvejen kan blive genåbnet efter sommerferien.

Når det sker, kan man komme ind i byen enten via Jernbanegade-Sjællandsgade eller via Jernbanegade-Vesterbrogade, da det i den periode kun vil være Indre Ringvej frem til krydset ved Vesterbrogade, der graves i.

Det arbejde er planlagt til at slutte omkring november, hvor gravemaskinerne sendes på juleferie indtil januar, hvor det efter den nuværende plan går løs i det vitale kryds Indre Ringvej-Vesterbrogade.

Hvordan arbejdet i krydset og videre ad Vesterbrogade endeligt skal gribes an, skal afgøres efter sommerferien. Her er der indkaldt både til ekstraordinært bestyrelsesmøde i spildevandsselskabet og til orienteringsmøde med Business Fredericia, spildevandsselskabet, erhvervsdrivende i Vesterbrogade og Fredericia Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce