Annonce
FC Fredericia

Sonni Nattestad er færdig i FC Fredericia

Sonni Nattestad kommer ikke til at optræde for FC Fredericia længere. Hans kontrakt med klubben er blevet ophævet efter gensidig aftale. Den løb til sommeren 2021. Arkivfoto: Jesper Banke
Den færøske stopper Sonni Nattestad har fået ophævet sin kontrakt med FC Fredericia. Dermed blev hans relativt kortvarige ophold i klubben ingenlunde en succes.

Fredericia: Sonni Nattestad er færdig i FC Fredericia.

Tirsdag klokken 10 offentliggjorde FC Fredericia, at den store færøske stopper har fået ophævet sin kontrakt med klubben. Dermed nåede han at være i FC Fredericia i omtrent syv måneder. Han kom til klubben i februar og stødte til træningslejren i Tyrkiet.

- Vi er nået til enighed om en ophævelse af kontrakten. Sonnis ophold hos os har ikke levet op til forventningerne, hverken for os eller ham, og derfor var det den rette beslutning, siger FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

Sonni Nattestad var udset en helt central rolle i FC Fredericias midterforsvar, men han kom til klubben med bagage. Da han var udlejet til Vejle Boldklub, blev han væk en sommer og kom ikke tilbage. Og da han var i AC Horsens første gang, faldt han ud med cheftræner Bo Henriksen.

Kort efter han kom til Fredericia, var han involveret i endnu en skidt sag, da han som indkaldt vidne ikke mødte op til en retssag mod en tidligere holdkammerat i Norge.

Men skaderne og ikke al larmen udenom fodbolden var den altoverskyggende grund til, at det ikke kom til at fungere i Fredericia. Jonas Dal har kendt Sonni Nattestad, siden han stopperen var akademi-spiller i FC Midtjylland.

- Jeg har ikke været naiv med Sonni, for jeg vidste 100 procent hvad vi fik i forhold til hans personlighed, og det kunne vi som klub godt håndtere. Men det, der kom bag på mig, var skaderne og fysikken. Jeg troede, at en 24-årig spiller godt kunne gøres klar på et halvt år, men der tog jeg fejl, siger cheftræner Jonas Dal.

Det var ham, der gerne ville tilknytte Sonni Nattestad i sin tid.

- Jeg tager den 100 procent på min kappe. Min fejl består i, at jeg ikke fik screenet ham godt nok i forhold til hans skader, som han siger.

Annonce
Jeg har ikke været naiv med Sonni, for jeg vidste 100 procent hvad vi fik i forhold til hans personlighed, og det kunne vi som klub godt håndtere. Men det, der kom bag på mig, var skaderne og fysikken. Jeg troede, at en 24-årig spiller godt kunne gøres klar på et halvt år, men der tog jeg fejl.

Jonas Dal, cheftræner for FC Fredericia

Han skal spille

Sonni Nattestad kom til FC Fredericia med skader både i knæet og akillessenen. Og da han var ved at være klar igen, vred han om på sin fod under et genoptræningsophold på Færøerne.

Under Sonni Nattestads skadesforløb, har FC Fredericia spillet godt i 1. division og ligger nummer et. Erik Nissen, Christian Ege Nielsen og Mathias Johannsen har leveret hver især, og da klubben kort inden transfervinduet lukkede i hentede endnu en stopper i Brabrands Lucas Enevoldsen, var det et vink med et vognstang om, at Sonni Nattestad var på vej ud.

- Sonni skal spille, for at han er god. Og det var blevet sådan hos os, at han kom længere og længere væk fra en startplads, fordi de andre gjorde det så godt. Det endte med en masse gode snakke, hvor vi blev enige om at gå hvert til sit, forklarer Jonas Dal.

- Man spiller for FC Fredericia, fordi man gør det godt. Man spiller ikke for os, fordi man har et navn. Og vi kunne ikke begynde at tage andre ud, bare for at få plads til Sonni, forklarer Jonas Dal.

Både han og Stig Pedersen ærgrer sig over, at det aldrig lykkedes at få Sonni Nattestad op i gear.

- Jeg ærgrer mig hver gang, der er en spiller, der ikke lykkes i FC Fredericia. Men sådan er det nogle gange, siger Stig Pedersen.

Under sit ophold i Fredericia, mistede Sonni Nattestad også sin plads på det færøske landshold grundet de evindelige skader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

112

Politiet har sikret overvågning efter røveri i lokal brugs: - Vi vil gerne høre fra borgerne

Annonce