Annonce
112

Nu er voldsom brand i industribygning under kontrol - men brandvæsenets arbejde er langt fra slut

En stor brand brød tirsdag eftermiddag ud i en virksomhed i Børkop syd for Vejle. Røgen var så voldsom, at den kunne ses helt fra Fredericia, Hedensted og Middelfart.

Børkop: Klokken 18 tirsdag aften meldte TrekantBrand, at der nu var kontrol over den voldsomme brand i en industribygning hos virksomheden Schou - det tidligere HP Schou og HP Værktøj - på Thorsmindevej i Børkop.

Politi og brandvæsen blev kaldt ud til kort før klokken 15 tirsdag og brugte flere timer på at få den under kontrol, men selvom det nu er lykkedes, er slukningsarbejdet er langt fra færdigt, oplyser TrekantBrand.

- Der er fortsat meget slukningsarbejde på stedet, da hallerne har indeholdt store oplag af forskellige materialer, skriver TrekantBrand på twitter og oplyser desuden, at Beredskabsstyrelsen hjælper til ved at stille en kran tilrådighed.

Branden udviklede en voldsom røgsøjle, som kan ses fra blandt andet Middelfart, Fredericia, Hedensted og andre steder i Sydjylland, men røgen udgør ikke nogen fare for beboerne i området, oplyser Lars Grønlund.

- Man skal altid være opmærksom og forsigtig, når det kommer til røg, og man bør holde sig væk fra røgfanen, men røgen går så højt op, at det skønnes, at den ikke udgør nogen umiddelbar fare for nogen, siger vagtchefen, der samtidig opfordrer folk i området til at holde afstand, så brandfolkene får plads til at udføre slukningsarbejdet.

Samme melding kom fra TrekantBrand via twitter klokken 17.10.

- Pladsen er begrænset, så hold afstand til stedet, hold jer ude af røgen, og lad brandvæsnet få arbejdsro, lyder det i tweetet, hvoraf det også fremgår, at ilden brænder i fem store haller.

Annonce
Ifølge vidner på stedet er branden endnu ikke under kontrol. Foto: Jørgen Flindt

Fem stationer med

Operationschef ved TrekantBrand, Casper Christensen, oplyste tirsdag eftermiddag, at der er tale om en kraftig brand i flere haller i industrivirksomheden.

- Vi har sendt mange enheder afsted, og der er fem stationer afsendt indtil videre, fortæller operationschefen og tilføjer, at man har sendt otte vandtankvogne til Industrivej for at levere vand til brandslukningen.

En drone er også i brug på stedet for at få et overblik over brandens omfang.

- Vi er stadig så meget i opstartsfasen, at vi ikke ved, hvordan branden kan være opstået, siger Casper Christensen.

Røgsøjlen kunne i løbet af tirsdagen ses så langt væk som i Middelfart, Hedensted, Fredericia og flere steder i Sydjylland.

Branden udvikler en voldsom mængde røg. Foto: TrekantBrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyåbnet vinhandler i Vendersgade: En anden placering ville skabe en bedre forretning

Annonce