Annonce
Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Den 29-årige spøgelsesbilist nåede natten til søndag også at køre over Ny Lillebæltsbro i det modgående spor, inden han efter 33 kilometer fra Kolding blev bragt til standsning af politiet ved Nørre Aaby. Arkivfoto: Mads Dalegaard/Jysk Fynske Medier
En 29-årig mand erkendte i Retten i Odense, at han havde kørt mod færdselsretningen over 33 kilometer fra Kolding til Vestfyn. Nu er han varetægtsfængslet.

Trafik: En 29-årig mand passerede natten til søndag mellem 15 og 20 andre bilister på motorvejen, mens han over 33 kilometer fra omkring Kolding til Vestfyn kørte mod færdselsretningen som spøgelsesbilist.

Det var vurderingen fra en politipatrulje fra Sydøstjyllands Politi, som havde sat efter spøgelsesbilisten i den rigtige kørselsretning, og som omkring Nørre Aaby på Vestfyn fik ham standset.


Annonce

Ved standsningen pustede han i et alkometer, som viste 0,99 promille - altså dobbelt så meget af det tilladte. Han forklarede, at han havde drukket to-tre glas vin, og efter at han dagen forinden havde arbejdet 21 timer i træk, var han meget træt.

Fra artiklen


Søndag eftermiddag blev den 29-årige mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for ved grov kådhed eller på lignende hensynløs måde at have udsat andre trafikanters liv og førlighed for nærliggende fare.

Blå blink fulgte ham

I grundlovsforhøret erkendte han at have kørt i det modgående spor i en varebil tilhørende sin arbejdsgiver, vognmandsfirmaet Niels Pagh Logistics i Vejen. Her arbejder han som chauffør, og sent lørdag aften ville han ifølge sin egen forklaring hente cigaretter.

Dem fik han købt, men da han skulle tilbage til Vejen, kom han til at køre mod færdselsretningen på motorvejen. Først efter cirka 30 kilometer og efter at have passeret Ny Lillebæltsbro opdagede han det, da han i nogen tid havde undret sig over blå blink på sin højre side. Det var politiet, som forsøgte at signalere ham til at standse, hvad han gjorde lidt længere fremme.

Ved standsningen pustede han i et alkometer, som viste 0,99 promille - altså dobbelt så meget af det tilladte. Han forklarede, at han havde drukket to-tre glas vin, og efter at han dagen forinden havde arbejdet 21 timer i træk, var han meget træt.

Annonce

Risiko for sammenstød

I retten blev to bilisters opkald til politiet læst op. Den ene havde set forlygterne fra den 29-åriges varebil, kørte ind i nødsporet, blinkede med det lange lys for at advare spøgelsesbilisten, og kontaktede derpå politiet.

- De to modkørende har været vågne og hurtige, og det er deres fortjeneste, at der ikke skete mere. Ellers havde vi haft en meget alvorlig ulykke. Sandsynligheden for, at man kommer helskindet ud af et frontalt sammenstød, er nok ret lille, sagde anklageren Flemming Høj Larsen.

Også retsformand Jens Lind lagde vægt på, at når man er professionel chauffør, som den 29-årige mand er, og først opdager efter 33 kilometer, at man kører mod færdselsretningen, er det i alvorlig grad at udsætte andres liv og førlighed for fare.

Annonce

Fordobling af straf

Derfor valgte retsformanden at varetægtsfængsle manden frem til 4. maj. Manden erkender og ville gerne have haft sagen fremmet med en straksdom, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi man venter på den endelige promilleerklæring.

Med den nye lov om vanvidsbilisme, som trådte i kraft 31. marts, kan den 29-årige mand se frem til en fordobling af sin straf for at have kørt mod færdselsretningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce