Annonce
Læserbrev

Spørgsmål. Er der noget nyt om Brummersvej?

Når man vælger at ‘lave en god handel’ uden at medtænke, at man faktisk har med sårbare børn og unge at gøre, så må man simpelthen rydde op og få løst tingene.

Læserbrev: Fonden Vita meldte 26. januar ud, at børne-og ungepensionen Brummersvej vil få en ny lokalitet i nærheden af den nuværende. Således blev det meldt ud, at børn, unge og pædagoger kunne blive sammen på et nyt sted, og at børn og unge ville kunne fortsætte i de institutioner og på den skole, hvor de hidtil har gået. Og jeg blev skam glad, for det var jo gode og glædelige nyheder..

Men der er ikke siden den udmelding meldt noget konkret ud om, hvor det nye sted er, og der har været meget tavst i sagen siden 2. januar. Jeg bliver derfor nødt til at spørge Fonden Vita, om det her er noget, der bliver til noget, eller om det blot er et forsøg på at ride stormen af?

Jeg kan kun sige, at jeg venter spændt på at høre, hvor børne-og ungepensionen bliver flyttet hen. Og jeg er sikkert ikke alene om at vente på svar. Dette er en alvorlig sag. Det er altid alvorligt når børn og unges vilkår er på spil. Derfor skal der også følges op på sagen.

Jeg venter som sagt og håber det bedste. Jeg glæder mig til at læse i Vejle Amts Folkeblad, at der er kommet en holdbar og konkret løsning. Ikke bare ‘at man kigger på sagen og ser på muligheder og at der måske er noget i fokus’. Det er for vagt. Det kan hurtigt blive 31. maj, og der skal altså konkrete løsninger på bordet. Og det må gerne blive meldt klart ud.

Når man vælger at ‘lave en god handel’ uden at medtænke, at man faktisk har med sårbare børn og unge at gøre, så må man simpelthen rydde op og få løst tingene. Ikke kun indadtil men også, så den brede offentlighed kan se, at der bliver fundet en god og værdig løsning.

Jeg vil afslutningsvis sige, at det ville klæde Kirkbi, hvis de hjalp til med at finde et godt sted til børne-og ungepensionen.

Ikke bare en midlertidig genhusning, men et sted der kan vare ved. Stabilitet er nemlig kodeordet her. Det er stabilitet udsatte og sårbare børn og unge har brug for.

Annonce
Børnehjemmet lukker. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pigerne skærer sig selv og taler om selvmord: Dokumentar afslører tech-giganternes ansvarsløshed

DR satte mandag med dokumentaren "Døde pigers dagbog" fokus på et hemmeligt digitalt netværk på Instagram for unge piger, hvis tanker kredser om selvskade og selvmord. På det sociale medie deler omkring 1000 psykisk sårbare piger voldsomme billeder af eksempelvis dybe snitsår, og de udveksler konkrete metoder til at begå selvmord. Programmet åbner op til en verden af psykisk sygdom og sårbarhed. Nøglen til den lukkede verden er tragisk, mindst syv piger i netværket har begået selvmord. I dokumentaren står moderen til en af de syv piger modigt frem sammen med tre af de "overlevende" piger fra netværket. Netværket har i første omgang spillet en positiv rolle i de unge pigers liv, der kan minde om en sorggruppe. Her har de i et digitalt fællesskab fundet trøst og mødt ligesindede. Negativt har netværket ifølge eksperter inspireret pigerne til at øge frekvensen og graden af selvskade. Instagram-netværket har normaliseret selvskade, uden at nogen professionelle har kunnet gribe ind. I netværket er der blevet delt omkring 100.000 opslag, hvor langt de fleste handler om selvskade og selvmord. Instagram har ikke grebet tilstrækkelig ind til trods for angiveligt flere tusinde opslag, der tydeligt overskrider deres egne regler.

Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce