Annonce
Fredericia

Spørgsmål fra læser: Hvor er cykelstien og fortovet blevet af i Oldenborggade?

En læser har undret sig over via "Byen spørger - vi svarer", at der ikke har været fortov og cykelsti ved Kongens Punkt i Oldenborggade og Kongensgade. Fredericia Kommune er kommet læseren i forkøbet ved at have nået at få anlagt både cykelsti og fortov på stedet. Morten Svanborg, trafikplanlægger ved Fredericia Kommune fortæller dog, at en del af fortovet er midlertidigt lavet i asfalt og vil senere blive udskiftet til en pænere belægning. Foto: Peter Leth-Larsen
I flere år har der ikke være fortov eller cykelsti på den ene side ad Oldenborggade. Årsagen skal findes i, at en del af gaden har været en stor byggeplads. I 2017 stod Frederikshuset færdig. I år Kongens Punkt. En læser stillede spørgsmål til det manglende fortov og den ikke eksisterende cykelsti.
Annonce

Fredericia: Det er ingen hemmelighed, at det har været en udfordring for både gående og cyklende at færdes på den del af Oldenborggade og Kongensgade, der i disse år er omdannet til en halv byggeplads.

En læser stillede et spørgsmål via vores ”Byen spørger – vi svarer”. Hun undrede sig over den manglende cykelsti og det ikke eksisterende fortov i Oldenborggade.

Vi synes ikke, vi kunne være bekendt at have ingenting. Asfalt koster måske 80-100 kroner per kvadratmeter, mens fliser og chaussesten 500 kroner. Det handler jo om at få brugt pengene klogest.

Morten Svanborg, trafikplanlægger, Fredericia Kommune

Annonce

Midlertidig løsning

Men for fire uger siden gik kommunens folk i sving med at få etableret netop fortov i Oldenborggade samt både fortov og cykelsti i Kongensgade. Det forklarer trafikplanlægger ved Fredericia Kommune, Morten Svanborg.

- Den sidste asfalt er ved at blive lagt nu, lød det, da han besvarede dagbladets henvendelse i starten af december.

Men den skarpe læser vil nok bemærke, at det er asfalt, der anlægges som fortov i Oldenborggade og ikke de traditionelle fliser og chaussesten. Det skyldes ganske enkelt, at der skulle findes en midlertidig løsning – og den behøvede ikke være en dyr en af slagsen.

- Vi synes ikke, vi kunne være bekendt at have ingenting. Asfalt koster måske 80-100 kroner per kvadratmeter, mens fliser og chaussesten 500 kroner. Det handler jo om at få brugt pengene klogest, fortæller Morten Svanborg.

Annonce

Vejen rykkes

Årsagen til, at der er tale om en midlertidig løsning skal findes i, at Promenaden endnu ikke er bygget. Det er de sidste tre byggefelter i Oldenborggade, der mangler at skyde huse op på, og det er først, når den proces er afsluttet – hvilket formentlig er slut 2021 – at der kan kigges på en mere permanent løsning i forhold til cykelsti og fortov i Oldenborggade.

I to år har strækningen været foruden fortov, men den langsigtede plan er, at der skal være både fortov og cykelsti i begge sider af Oldenborggade. Det vil betyde, at vejen sådan set skal rykkes en smule mod syd. Vejen bliver altså ikke smallere i fremtiden, men derimod mere sikker for både de gående og de cyklende.

Det er lidt en anden sag i Kongensgade. Her er der både etableret den permanente cykelsti og det endelige fortov på den del af strækningen fra hjørnet af Oldenborggade. Her er planen, at det nuværende udtryk skal fortsætte ned ad Kongensgade efter Kongens Punkt.

Derfor bringer vi historien

Med jævne mellemrum bringer vi en historie, der udspringer af et spørgsmål eller en undren – stillet direkte fra en af vores brugere.

Det er en del af et projekt, som hedder ”Byen spørger – vi svarer”. Her har du nu et sted at gå hen, hvis du har et spørgsmål eller en undren vedrørende byudvikling i Fredericia Kommune.

Vi vil gerne forstærke den bro, der allerede eksisterer mellem os og jer læsere, og det vil vi blandt andet gøre ved at grave svarene frem på jeres spørgsmål. Men vi har brug for din hjælp og dit input.

På redaktion.frdb.dk/byenspoerger kan du finde den spørgeformular, du skal bruge for at sende os dit spørgsmål eller undren. Her kan du samtidig læse meget mere om vores projekt, se tidligere besvarede spørgsmål og meget mere.

Annonce

Udtryk efter 2021

Hvordan Oldenborggade i fremtiden kommer til at se ud, bliver besluttet i de kommende år.

Men hvorfor har kommunen så ikke bare ventet med at etablere fortov og cykelsti, til man kunne gøre det permanent?

- Der er behov for at kunne færdes her. Der er en vis mængde fodgængere, og nu kan de også komme sikkert ned til busstoppestedet og til og fra Kongens Punkt. Der skulle ske noget, siger Morten Svanborg.

Planen er, at det endelige udtryk med både fortov og cykelsti stå helt færdigt engang efter 2021. Men Fredericia Kommune kan ikke komme i gang med at udføre planen for Oldenborggade, før Promenaden også er bygget færdig. Det er estimeret, at det byggeri vil stå færdigt sidst i 2021.

Den belægning, der er lavet i Kongengade ved Kongens Port, er den permanente løsning. Her er planen, at der i fremtiden vil blive bygget videre på den belægning, når der bygges ned ad Kongensgade. Foto: Peter Leth-Larsen

Først efter 2021 vil udtrykket, kommunen ønsker, at Oldenborggade skal have, være på plads. Man kan først komme helt i mål, når byggefelt tre, fire og fem er færdig. Det er der, Promenaden skal bygges. Det er planen, at det står klar i slutningen af 2021. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

CORONAVIRUS

Live: Supermarkeder vil lade kunder købe mundbind ved indgangen

Annonce