Annonce
Kolding

Sparebudget giver debat hos S: Medlemmer kaldt til møde

Poul Erik Jensen skal forklare byrådsgruppens valg for medlemmerne på en møde onsdag aften. Arkivfoto: Martin Ravn
Socialdemokratiet i Kolding inviterer sine medlemmer til forklaringsmøde om 2020-budgettet. Budgettet skaber diskussion blandt medlemmerne, fortæller formand Filip Bekic.

Kolding: Socialdemokratiet i Kolding har mistet sit mangeårige byrådsmedlem Hanne Dam på grund af 2020-budgettet, som hendes nu forhenværende partifæller står bag. Hanne Dam valgte at blive løsgænger, fordi hun ikke kunne følge partidisciplinen og stemme ja til budgettet med store besparelser på børn, unge og udsatte.

Partiets ungdomsformand Alexander Skov Kristensen fra DSU kalder det hovedrystende, at den resterende byrådsgruppe gik med i en budgetaftale, som han på ingen måde kan se socialdemokratiske aftryk i. Nu frygter han, at de sidste fire socialdemokrater i Kolding Byråd forsvinder helt ud af byrådet ved næste valg.

Og partiorganisationens formand, Filip Bekic, siger, at budgettet har "skabt en diskussion blandt mange medlemmer. Mange har svært ved at sætte sig ind i det".

Altsammen er grundlaget, når Socialdemokratiet i Kolding Kommune i onsdag aften holder møde for sine medlemmer på Kolding Rådhus.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi får talt om budgettet og forklaret, hvordan det hele hænger sammen, siger Filip Bekic, som selv har fuld tillid til byrådsgruppen.

- De har skulle træffe nogle svære beslutninger, mener han.

Annonce
Selvfølgelig er der socialdemokratiske fingeraftryk i budgettet, ellers var vi ikke med. Det kan bare ikke bortforklares, at når økonomien er på vej ned i afgrunden, så er man nødt til at handle.

Poul Erik Jensen (S), gruppeformand i Kolding Byråd

På vej i afgrunden

Gruppeformand Poul Erik Jensen (S) har også hørt om utilfredse reaktioner fra partifæller.

- Men selvfølgelig er der socialdemokratiske fingeraftryk i budgettet, ellers var vi ikke med. Det kan bare ikke bortforklares, at når økonomien er på vej ned i afgrunden, så er man nødt til at handle, siger han.

Poul Erik Jensen mener fortsat, at Kolding Kommune har et serviceniveau på både skoler, børne-, social- og ældreområdet, som "vi kan være bekendt" og er "okay", som han udtrykker det.

- Det kunne have gået meget værre uden os for eksempel på socialområdet, hvor vi har været med til at fastholde en række sociale væresteder. Og den nye økonomistyring er vi også en del af, siger han.

DSU-formanden er meget skarp i sin kritik og kalder det hovedrystende, at Socialdemokratiet er med i budgetaftalen?

- Det er fair nok at kritisere os, for vi har jo ikke leveret varen. Men vi har ikke pengene, og vi synes, vi har gjort det bedst mulige, siger Poul Erik Jensen, før han skal forklare byrådsgruppens beslutninger for medlemmerne onsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce