Annonce
Kolding

Spareplan for skolerne klar i marts

Når elever vælger folkeskolen fra til fordel for en privatskole som Realskolen her, så følger der et kommunalt tilskud med - men Kolding Kommunes børne- og uddannelsesforvaltning ikke samtidig sørget for at reducere folkeskolernes budgetrammer for ikke at have eleverne. Arkivfoto: Søren Gylling

6. marts er børne- og uddannelsesforvaltningen klar med den plan, der skal bringe orden i det økonomiske rod i forvaltningen.

Kolding: Økonomifolkene i børne- og uddannelsesforvaltningen står i øjeblikket på hovedet i budgettal, regnskabstal, politiske beslutninger om besparelser og effektiviseringer for at finde ud af omfanget af det økonomiske rod, der blev opdaget sidst i 2018.

Målet er, at der skal være fuldt overblik over situationen 6. marts, hvor forvaltningsledelsen vil præsentere politikerne for en handlingsplan, der skal rette skuden op. Lige nu er det ledelsens bud, at der over nogle år har været et samlet overforbrug på mellem 26 og 30 millioner kroner - og de penge skal nu hentes hjem i form af endnu ukendte besparelser.

Skolechef Lars Hende Svenson ønsker ikke at oplyse om indholdet af den liste, der indtil nu summer sig op til et anslået overforbrug på 26-30 millioner kroner.

- Jeg har behov for, at økonomifolkene tjekker alle områder grundigt igennem først, så de ting, vi lægger frem på mødet 6. marts, er helt præcise, siger han.

Skolernes samlede budgetramme er i år på 441 millioner kroner, som fordeles til hver enkelt skole på baggrund af en fordelingsnøgle.

Det er den ramme, der i tidligere år ikke er blevet rettet ind efter politiske budgetreduktioner og f.eks. faldende elevtal. Derfor er der blevet delt for mange penge ud til skolerne fra centralt hold.

Skolechefen bekræfter, at der f.eks. er udbetalt for mange penge til skolerne, fordi forvaltningen ikke reducerede folkeskolernes budgetramme for at drive 10. klasser, da opgaven overgik til IBC. Modregning i folkeskolernes ramme for elever, der har valgt friskoler og efterskoler til i stedet for folkeskolen, er heller ikke sket. Børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele har tidligere oplyst, at der som største fejl ikke er rettet ind efter faldende elevtal svarende til otte hele klasser.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Mest læste

Annonce