Annonce
Børkop

Spejderlivet hitter: Her flyttes grænser på en naturlig måde

Spejderlivet er livet i naturen. Peter T. Olesen ses til venstre. Foto: Jørgen Flindt
Som spejder får man hele tiden flyttet sine grænser. Små skridt ad gangen. Og så lærer man om dannelse i naturen.

Gårslev: Som spejder skal man lære at lave et knob og tænde et bål. Men det er bestemt ikke kun det. Børnene kommer også ud i situationen, hvor der skal flyttes en grænse eller to.

Måske skal de gå ti kilometer, eller de skal ro en kano. Eller selv skære kødet ud til den gryderet, de laver i fællesskab. Ved bålet.

- De lærer både at gøre tingene sammen og gøre det selv. De lærer, at 'hey, jeg kan jo godt'. Vi har nemlig tiden og mulighederne for at gøre det stille og roligt, siger Peter T. Olesen, der er spejderleder hos KFUM Gårslev.

Han forklarer, at det handler om dannelse.

- Jeg vil kalde det naturdannelse. Vi klæder vores spejdere på til at gebærde sig ordentligt i naturen. Man skal ikke smider affald, og man behandler alt i naturen med respekt. Det lærer de ved at være i naturen så meget som muligt. Og det giver vi dem redskaber til at være, forklarer han.

Annonce

Spejder hitter

Flere og flere børn vil gerne være spejdere. Igen vel at mærke. Engang var bevægelsen ret stor, men der har også været lavpunkter. Dog ikke lige nu. Det er atter et hit at gå til spejder.

- Det er ikke mange år siden, at vi for eksempel havde fem ulve. Nu er der 15, så det går den rigtige vej, siger Peter T. Olesen.

KFUM Spejderne er en af mange spejderbevægelser i Børkopområdet.

- Det er et godt sted til det. Vi har naturen, og vi har opbakningen fra forældrenes side, siger den 44-årige mand, der selv var spejder som barn, og som har taget interessen for spejderlivets glæder med sig ind i voksenlivet.

- Vi skal jo rumme mange forskellige slags børn, og jeg var selv en meget udadvendt type, der fandt både ro og energi ved at være i naturen med de andre. Fællesskabet er stort, og man lærer at være fælles. Det er de ting, jeg gerne vil give videre, siger Peter T. Olesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Butikker kan ikke forsikre sig mod tyveri: Tabet skal dækkes af de lovlydige kunder eller ejeren selv

Annonce