Annonce
Fredericia

Spidskandidat føler sig kuppet: Liberal Alliance sender Wichmann på sidelinien

Frank Wichmann fik kun 17 dage til at profilere sig ved det seneste kommunalvalg og partiet kom ikke ind. Ved folketingsvalget i 2015 var han også kandidat og partiet fik en fremgang på 1,9 pct. Nu var målet en plads i byrådet til november, men en ny bestyrelse har trukket støtten, oplyser han. Arkivfoto

Frank Wichmann var klar til at kæmpe for en plads i byrådet for LA, men en nyvalgt bestyrelse af gamle kendinge kuppede spidskandidaten og opsagde hans aftaler med V og DF.

Annonce

Fredericia: Blækket havde nået at blive tørt på aftalen om valgforbund mellem LA, Venstre og DF, men en nyvalgt bestyrelse i partiforeningen har nu revet papiret i stykker.

Samtidig har de trukket støtten til spidskandidaten Frank Wichmann, som siden valget for fire år siden har arbejdet hen imod valget til november. Dermed er der igen uro i den ti år gamle partiforening op til et kommunalvalg.

- Jeg er færdig, for bestyrelsen har trukket støtten til mig. Jeg kan blot konstatere, at der er sket præcis det samme for mig, som skete for min forgænger som spidskandidat, Kent Hedemann, siger Frank Wichmann.

Han var indstillet på, at byrådspladsen skulle sikres ved det kommende valg. Gode meningsmålinger på landsplan og en målrettet valgkamp skulle bane vejen. Det tekniske valgsamarbejde var på plads med aftaler med DF og Venstre. Men en generalforsamling kom på tværs.

Brudte alliancer

Januar 2013: Kent Hedemann Kristensen blev valgt som Liberal Alliances spidskandidat på et turbulent opstillingsmøde i januar 2013.På mødet blev han både valgt som spidskandidat og som formand, da han -ifølge den siddende bestyrelse -mødte frem med venner og familie samt medlemmer af Liberal Alliances Ungdom.

Med de stemmer vandt Kent Hedemann Kristensen, og den siddende bestyrelse valgte at trække sig samlet.

1. november 2013 skyder partiet ny spidskandidat ind i valgkampen.

Frank Wichmann afløser Kent Hedemann Kristensen efter han måtte forlade sig kandidatur med 243 km/t. Han røg ud i et stormvejr på grund af et foto af sit speedometer på Facebook.

Kommunalvalget giver ikke stemmer nok til Frank Wichmann, som fører en god valgkamp, men kun får 17 dage til at profilere sig. Han erklærer dagen derpå, at han sammen med partiets formand Anders Samuelsen nu vil få partiforeningen tilbage på fode og gøre klar til kommunalvalget 2017.

I juni 2014 vælger bestyrelsen Frank Wichmann som formand og spidskandidat.

Maj 2017: Nye gamle medlemmer af LA vælger ny bestyrelse og skubber spidskandidaten ud på sidelinien.

Annonce

Gamle meldte sig ind

Frank Wichmann ridser situationen op, som han oplevede den 7. maj.

- Søren Seidelin (tidl. storkredsformand i LA, red.) og ægteparret Østergaard med støtter, meldte sig ind i LA igen to dage før generalforsamlingen. I første omgang fandt jeg det fint, at de stillede op til bestyrelsen, og fik tre personer ind. Jeg trak mig naturligvis som formand, for at fokusere helt på det politiske frem til valget, fortæller Frank Wichmann.

Men glæden blev kort, for bestyrelsen valgte at udsætte opstillingsmødet til 22. august og opsagde alle aftaler Frank Wichmann havde indgået med V og DF.

- Jeg var naturligvis ikke tilfreds, og gjorde dem opmærksom på, det ville være dybt useriøst først at kunne præsentere en spidskandidat til september, frem for at kunne gå på gaden sommeren over. Bestyrelsen stod fast, og de gav mig det sidste stød ved at meddele, at de ikke ville støtte mig som spidskandidat. Dermed var jeg sat ud af spillet og færdig, beretter Frank Wichmann.

Annonce

Erfarne kræfter

Udlægningen af sagen lyder lidt anderledes fra den nye lokalformand Søren Seidelin.

Han peger på, at man har ladet erfarne kræfter komme til for at gøre Liberal Alliance Fredericia klar til kommunalvalget og at man er på jagt efter egnede kandidater. Han vil ikke afvise, at Frank Wichmann kan være blandt dem, men spidskandidaturet er ikke afgjort, understreger han i et svar til Fredericia Dagblad.

Den nyvalgte formand oplyser i en pressemeddelelse, at bestyrelsen nu består af ham selv, kasserer Kim Østergaard og Erling Hammer, som også er tidligere lokalformand. Fra den afgående bestyrelse fortsætter Mariette Ulbæk, mens Jens Dittrich indtræder som næstformand. Udover bestyrelsen deltager Helene Østergaard (tidl. byrådskandidat, red.) og Marianne Norup som suppleanter.

Personkredsen er stort set identisk med den, som i 2013 forlod lokalforeningen i protest efter en kaotisk generalforsamling, hvor medlemmer af LA Ungdom sikrede, at Kent Hedemann Kristensen blev både formand og spidskandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce