Annonce
Fredericia

Projekt varer op mod 18 måneder: Spildevand gør klar til at skyde rør i Vesterbrogade

Indre Ringvej var i en periode sidste år spærret mellem Jernbanegade og Holstensvej, da man nedgravede en ny, stor regnvandsledning. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
I den kommende uge begynder forarbejdet til at få lagt nye store spildevandsrør i Vesterbrogade og Indre Ringvej. Den nødvendige klimatilpasning af Nørrebrogadekvarteret blev forsinket, da man efter protester opgav at grave rørene ned, men besluttede, at de i stedet skal skydes i jorden. Trafikken kan derved passere uhindret i de 12-18 måneder, anlægsarbejdet tager.

Fredericia: I den kommende uge tager Fredericia Spildevand og Energi fat på den storstilede opgave at klimasikre hele Nørrebrogadekvarteret. Det er et projekt, som anslået koster 24 mio. kroner og ventes at tage 12 til 18 måneder. Første forberedelser sker i de kommende uger.

- Vi sender opgaven i udbud lige om lidt, så først når vi har kender resultatet af licitationen, ved vi præcis, hvad det kommer til at koste, siger direktør for Fredericia Spildevand og Energi Søren Hjortsø Kristensen.

Når de store rør skal lægges, så bliver det udført som såkaldt tunnellering. Det vil sige, at rørene skydes gennem jorden, så man undgår at grave Vesterbrogade og Indre Ringvej op. Det er den del af opgaven, der nu sendes i udbud.

- Vi får resultatet af licitationen til april, og så ved vi, hvem der skal udføre opgaven. Der er tre-fire entreprenører herhjemme, som behersker den teknik, siger Søren Hjortsø.

Annonce

Gravetilladelse givet

Selskabet har fået gravetilladelse fra kommunen til de arbejder, der skal udføres for, at man kan tage fat på den egentlige opgave.

- Vi har ansvaret for, at de ledninger, der ligger i jorden, ikke bliver beskadiget, så det får vi sikret de kommende uger, forklarer Søren Hjortsø.

Derefter skal der efter planen sættes gang i opgaven med at splitte regnvand og spildevand i begge retninger fra krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej.

- Man vil kunne passere arbejdet i både krydset og i gaderne. Vi sikrer, at man stadig kan parkere i Vesterbrogade, siger afdelingsleder ved Fredericia- Spildevand og Energi Jakob Rasmussen.

Rør skydes ind

Det er etape 2 af det store klimaprojekt, som dermed sættes i værk. Projektet blev udsat efter kritik fra virksomheder og Fredericia Shopping over, at man oprindeligt ville have lukket indkørslen til byen via Vesterbrogade i et års tid.

Sagen endte med en beslutning om, at rørene bliver skudt ind under vejbanen. Løsningen ventes at være dyrere end gravearbejdet. Men ved at anvende den skal der graves langt mindre, og trafikken kan passere.

Helt upåvirket bliver trafikken ikke. Det vil være nødvendigt at benytte en svingbane i krydset til arbejdsplatform, når tunnelleringen skal ske i den første del.

- Og når vi fortsætter ad Vesterbrogade, skal vi også have et felt at arbejde i ud for Luthersvej. Derfor vil vi sandsynligvis være nødt til at spærre adgangen til Luthersvej af i en periode, siger Søren Hjortsø Kristensen,

Hele klimasikringen af Nørrebrogade-kvarteret forventes at tage 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ny statslige job får varm modtagelse - især hvis bosætningen følger med

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Regeringen åbner et nyt skattecenter i Fredericia: Skal bremse hvidvask og svindel

Annonce