Annonce
Trekantområdet

Spis dig ud af ensomheden - sammen

Flag på bordet og kaffe på kanden. Johannes blev fejret på behørig vis, da han onsdag fyldte 60 år. Og fødselsdagsbollerne, lagkagerne og æblekagen gav Sind som gave til fødselaren, så ingen skulle have penge op af lommen. Foto: Børge Larsen
Sinds lokale afdeling får nu en håndsrækning fra Netto i Fredensgade. Foreningens madklub kan i første omgang i en seks måneders prøveperiode hente fødevarer, der nærmer sig udløbsdatoen.
Annonce

Give: Der tegner til et initiativ med mange vindere.

Der var da også lutter glade miner i Parkhuset, da Tove Thisgaard kunne fortælle nyheden til deltagerne om kaffebordet onsdag eftermiddag.

- I første omgang kan vi hente frugt og grønt samt brød. Vi skal selv hente varerne og returnere de kasser, vi får det i. Så må vi se, om det kan udvikle sig derfra, fortale Tove Thisgaard.

Aftalen er hel ny, så Tove Thisgaard ved endnu ikke, hvor store mængder, det drejer sig om. Men for i hvert fald frugtens vedkommende mener hun ikke, det bliver noget problem.

- Det skal nok forsvinde som dug for solen, for man er velkommen til at tage overskud med hjem eller give det til de, der ikke lige kom forbi den dag, siger hun.

Sind har med Tove Thisgaard som tovholder og igangsætter flere arrangementer i Parkhuset. Onsdag er der kaffe klokken 15. Normalt er det med ostemadder, men denne onsdag er der dækket op med Toves hjemmebagte boller, to slags lagkage og æblekage.

Det er dog ikke for at fejre aftalen med Netto, men for at fejre Johannes, der netop den dag fyldte 60 år.

Tove Thisgaard havde hæderspladsen ved siden af fødselaren. Hun har gennem flere år været ildsjæl og tovholder på Sinds aktiviteter i Parkhuset. Foto: Børge Larsen
Annonce

Flaget hejst

På kaffebordet er flaget hejst for fødselaren. Ude i haven står flagstangen med en snor, der er knækket, så Toves medbragte flag ligger uvirksom hen på et bord.

Foruden eftermiddagskaffen har Sind flere arrangementer. Blandt andet er der middagsmad i weekenderne og det er især her, aftalen med Netto bliver til gavn. For både madholdet og Netto kan på den måde være med til at hindre madspild.

Det er da også det ene af formålene med det initiativ, som FødevareBanken og Netto arbejder sammen om. Et andet formål er, at bekæmpe den ensomhed, der breder sig blandt vi danskere.

Det har givet anledning til et nyt national projekt med titlen: "Mad skal spises - sammen". Det nye er, at det er blevet et projekt, for det er netop det, Tove Thisgaard og Sind i Give har praktiseret gennem flere år.

Derfor begyndte FødevareBanken og Netto sammen at lede efter boligselskaber eller andre grupper samt private ildsjæle, der enten allerede har et madfællesskab, som man ønsker at styrke, eller drømte om at starte et helt nyt madfællesskab for på den måde at være med til at gøre en aktiv forskel for ensomme danskere rundt i landet.

Kernen i det nye madprojektet ”Mad skal spises – sammen” er gratis overskudsmad fra lokale Netto-butikker i hele Danmark, som de nye madfællesskaber kobles op på. Herefter kan de løbende hente overskudsvarer fra Nettobutikken. Håbet er, at den gratismad fra Netto kan være med til at fjerne nogle af de barrierer, der kan være for at starte nye madfællesskaber.

Maden i Parkhuset kokkereres af frivillige og der er betales 20 kroner på. måltid. Det ændrer den nye aftale med Netto ikke på.

Men aftalen vækker alligevel glæde i Parkhuset. Både fordi de dermed kan være med til at hindre madspild.

Og fordi aftalen alt andet lige også er et solidt skulderklap til den indsats, Sind og de frivillige yder i fællesskab.

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce