Annonce
112

Sport 24-tyv rejste ind i landet på falske papirer

Kvinden udløste arlamen i Sport 24, da hun forsøgte at forlade butikken med fire par sko. Arkivfoto: Axel Schütt
Hun er indtil videre blevet fængslet i foreløbigt 14 dage; sigtet for dokumentfalsk og butikstyveri.
Annonce

Vejle: Den 27-årige rumænske kvinde, som onsdag klokken 16.39 blev taget i at stjæle fire par sko fra Sport 24 Outlet i Søndergade, havde mere på samvittigheden end tyveriet.

Det kom frem ved grundlovsforhøret torsdag, hvor kvinden også var sigtet for dokumentfalsk.

Politiets efterforskning har nemlig vist, at hun formentlig er rejst ind i Danmark ved hjælp af falske dokumenter.

- Hun havde falske papirer på sig med kontrakter for jordbærplukning, fortæller vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt.

Han fortæller, at politiet tog kontakt til det firma, som var angovet på kontrakten, men her kendte man ikke noget til kvinden.

- Hun foreviste kontrakten ved grænsen, da hun skulle ind i landet og til politiet, da hun skulle bevise, at hun var her lovligt, så derfor er hun sigtet for to tilfælde at dokumentfalsk, fortæller Mikkel Ross.

Annonce

Havde håbet på straksdom

Hans kollega i efterforskningsafdelingen, Carsten Thostrup, oplyser, at man stilede efter at kvinden skulle have en straksdom, da hun torsdag blev fremstillet i grundlovsforhør.

Men hun blev i stedet varetægtsfængslet i foreløbigt 14 dage.

- Der er noget, der skal undersøges i forhold til anvendelsen af de falske dokumentet og hendes medgerningsmand, som stadig er på fri fod, fortæller vicepolitiinspektør Carsten Thostrup.

Han tilføjer, at kvinden heller ikke helt ville erkende de forhold, hun var sigtet. Og på det grundlag kan der heller ikke gives en straksdom.

Det var en 15-årig butiksmedarbejder i Sport 24, som var vaks og fangede kvinden, da hun forlod butikken med fire par sko uden at betale.

Hendes medgerningsmand slap væk. Han beskrives som en rumænsk mand, der er lys i huden med mørkt, kort hår, mørkeblå kasket, mørke bukser, dynejakke og mørke sko med hvide såler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce