Annonce
Fredericia

Sportsfolk advarer: Fredericia kan miste Team Danmark-ordning

To gange om ugen morgentræner unge sportstalenter i og omkring Fredericia Idrætscenter. De er med i Team Danmark-ordningen, hvor Fredericia er eliteidrætskommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Kommune kan miste aftale som eliteidrætskommune under Team Danmark, hvis spareforslag vedtages. Sådan lyder advarslen fra Fredericia Eliteidræt i et høringssvar.
Annonce

Fredericia: De seneste ti år er Fredericia Kommunes arbejde med unge elitesportstalenter gået markant frem.

Men arbejdet risikerer et stort tilbageslag, hvis besparelser i mulighedskataloget bliver til virkelighed. Sådan lyder det fra Fredericia Eliteidræt i et høringssvar til forslaget om at spare 300.000 kroner på kommunens aftale med Team Danmark.

Et andet forslag i mulighedskataloget handler om at nedlægge stillingen som idrætschef. I stedet skal arbejdet varetages af den nyansatte leder af Madsbyparken.

- Vi vurderer, at arbejdet i Fredericia Eliteidræt andrager et omfang af cirka 70 timer om ugen … At forestille sig, at lederen af Madsbyparken og Fredericia Idrætscenter kan løse 70 timers arbejde om ugen i Fredericia Eliteidræt samtidig med sit nye lederjob virker absurd, hedder det i brevet, som er underskrevet af Nils Skeby, formand for Fredericia Eliteidræt.

Keld Vestergaard er i dag kommunens idrætschef. Og Fredericia Eliteidræt advarer imod at nedlægge stillingen, da det kan få betydning for Team Danmark-aftalen.

- Det er et krav i Team Danmark-aftalen, at der er afsat minimum en 100 procent medarbejder til opgaven, skriver Fredericia Eliteidræt og pointerer, at idrætschefen blandt andet skal have faglig viden og erfaring.

Chefen samarbejder med 15 trænere, skoler, klubber og gymnasiale uddannelser. At kombinere det med en stilling som leder af Madsbyparken er "helt urealistisk".

- Hvis dette effektueres, vurderer vi, at det ikke bliver muligt at få en ny Team Danmark-aftale for 2020-2023, lyder det.

I mulighedskataloget er der nævnt en mulig besparelse på 300.000 kroner, så tilskuddet bliver én million kroner om året. Fredericia Eliteidræt har ellers søgt om flere midler - 1,7 millioner kroner - på grund af en øget satsning på svømmesport.

I høringssvaret peger Fredericia Eliteidræt også på, at de 140 unge idrætstalenter er rollemodeller i lokalsamfundet, hvor "inaktivitet er et stort problem blandt børn og unge".

Annonce

Venstre-håndarbejde

Fredericia Triathlon Team udtrykker også stor skepsis over for forslaget om at lægge idrætschefens opgaver ind under lederen af Madsbyparken.

- At man nu vil reducere arbejdet med Fredericia Eliteidræt til at være et stykke venstrehåndsarbejde udført af lederne af Fredericia Idrætscenter, der i forvejen har en rigeligt udfyldt fuldtidsstilling, er os fuldstændigt uforståeligt, står der i indlægget fra triatlonklubben.

- Der er opnået mange flotte resultater i Fredericia Eliteidræt i de år, Fredericia har været Team Danmark-kommune. Fredericia Eliteidræt har under en dygtig ledelse af bestyrelsen og den nuværende idrætschef udviklet sig til at være en stor hjælp og inspirator for klubberne i Fredericia, skriver Fredericia Triathlon Team, som tilføjer at Fredericias elitearbejde af Team Danmark fremhæves blandt andre kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce