Annonce
AC Horsens

Sportsligt set up i AC: Lys for enden af tunnellen

Direktør i AC Horsens, Kristian Nielsen, arbejder i øjeblikket på at finde den løsning, som på bedst mulig måde kan styrke staben omkring manager Bo Henriksen for ud for den kommende sæson i Superligaen. Foto: Søren E. Alwan
AC Horsens arbejder videre på at styrke staben omkring manager Bo Henriksen.

Horsens: AC Horsens har oven på, at billetten til den kommende sæson i Superligaen blev sikret, meldt ud, at staben omkring manager Bo Henriksen skulle styrkes. Bo Henriksen og hans assistent Mads Lyng har haft mere end et fuldtidsarbejde med at træne holdet og samtidig sammensætte truppen via forhandlinger med nuværende og potentielle spillere.

- Vi arbejder stadig på, hvordan vi styrker det sportslige set up bedst muligt. Vi skal have optimeret tingene, men hvordan og hvorledes vi gør det, er vi ikke 100 pct. på plads med endnu, siger AC Horsens' direktør Kristian Nielsen.

AC Horsens kan styrke staben ved at hente en person ind, der kan tage en del af træningen. Alternativet er at finde en person, der kan løfte en del af opgaverne med at forhandle kontrakter osv. på plads.

- Det handler i høj grad om det muliges kunst. Vi skal finde den rette person, der passer ind i gruppen, og som vi kan få fat i. De to ting skal gå op i en højere enhed, siger Kristian Nielsen, der af samme grund ikke vil fortælle noget om, hvilken arbejdsbeskrivelse, der er skitseret for den person, der skal styrke staben omkring superligaholdet.

I hovedparten af klubberne i Superligaen har man en sportschef eller sportsdirektør, der står over cheftræneren. I AC Horsens har Bo Henriksen begge kasketter på.

- Det er ikke så vigtigt, hvad andre klubber gør. Vi skal have en løsning, der passer til os, og til de personer vi har omkring holdet nu. Klubberne gør tingene meget forskelligt, siger Kristian Nielsen.

Annonce
Det handler i høj grad om det muliges kunst. Vi skal finde den rette person, der passer ind i gruppen, og som vi kan få fat i. De to ting skal gå op i en højere enhed.

Kristian Nielsen, direktør i AC Horsens

Pengene skal bruges med omtanke

AC Horsens har heller ikke ubegrænset med midler, så indtil nu er flest mulige kroner blevet brugt på spillertruppen.

- Sådan vil det altid være. Vi vurderer konstant, hvor vi får mest for pengene, når vi investerer, om det er i spillertruppen, talentarbejdet eller et andet sted i vores organisation, siger Kristian Nielsen.

AC Horsens klarede med nød og næppe skærene og overlevede i Superligaen via sejren over Vendsyssel i playoff-runden.

Det gav en ny sæson i den bedste række, men samtidig væsentligt færre tv-penge end i sidste forår, da AC Horsens var en del af mesterskabsspillet.

- Vi kunne godt have ønsket os en bedre forår på alle områder, men der er ikke ændret på vores ambitioner i forhold til det økonomiske, så vi satser stadig på at have en økonomi, der er i balance, så vi ligesom de foregående fire år kommer ud af 2019 med et overskud, siger AC-direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce