Annonce
Fredericia

Springvand fjernes og gør plads til nye muligheder

Springvandet på J.B. Nielsens Plads blev etableret i forbindelse med en ombygning af pladsen i 2001. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Springvandsskulpturen på J.B. Nielsens Plads er i øjeblikket ved at blive fjernet. Hvordan pladsen skal udformes i fremtiden, er ikke besluttet.
Annonce

Fredericia: Et område omkring springvandet på J.B. Nielsens Plads er i disse dage afspærret. Det sker i forbindelse med fjernelsen af springvandet.

I august sidste år besluttede politikerne i miljø- og teknikudvalget, at kun springvandet ved Rådhuspladsen fremover skal være funktionsdygtigt. Det skete, fordi flere af byens øvrige springvand og vandskulpturer stod overfor en større renovering, hvilket politikerne ikke mente skulle prioriteres økonomisk. Kommunens Vej og Park-afdeling anslog, at det ville koste omkring 285.000 kroner at renovere springvandet. Desuden skulle der afsættes et ukendt beløb til et nyt teknikrum, hvis springvandet fortsat skulle fungere.

I stedet var oplægget fra forvaltningen, at skulpturen kunne omdannes til et opholdsmøbel, men beslutningen blev altså, at også J.B. Nielsens Plads skulle være helt fri for vandskulpturer. Udvalgsformand Christian Bro (S) fortalte dengang, at det skulle ske for at skabe muligheder for en anden løsning på pladsen. Hvad dette andet bliver, står indtil videre hen i det uvisse.

- I første omgang laver vi en åben plads, og så afventer vi det, der sker i det her nye byforum, der skal se på, hvordan byen skal udvikle sig fremover.

- Når man skal lave noget om inde i byen i forhold til gågaderne og hele det, der er tanken med byforum, så er det ikke kun op til et enkelt udvalg. Det skal bredes ud, så også forretningsdrivende, borgere og kulturinstitutioner bliver inddraget, siger Christian Bro.

Springvandet på J.B. Nielsens Plads

Springvandet, der er udført i blankpoleret granit, blev installeret på J.B. Nielsens Plads i forbindelse med et kvarterløft af den sydlige bydel i 2001.

Det er den nu afdøde by- og landskabsarkitekt Paul le Fevre Jacobsen, der er manden bag det snart fjernede springvand. Paul le Fevre Jacobsen var født og opvokset i Fredericia, men boede det meste af sit liv i Aarhus, hvor han havde sin egen tegnestue.

Han var blandt andet involveret i opbygningen af flere almennyttige boligbyggerier samt lufthavnene i Billund og Tirstrup. Desuden stod han for en række byfornyelser og restaurering af slotsparker. Han døde i 2013 - 69 år gammel.

Annonce

Skal binde Kanalbyen og gågader sammen

Hvem der får en plads i det kommende byforum, er endnu ikke besluttet, men sikkert er det, at et enigt byråd sidste år afsatte tre millioner til at sætte gang i byudvikling til gavn for de lokaler butikker, kulturlivet og turisme.

Christian Bro forudser, at J.B. Nielsens Plads kommer til at spille en væsentlig rolle, efterhånden som Kanalbyen bliver mere og mere udbygget.

- Pladsen bliver ligesom et ankerpunkt, der kan binde byen sammen, så det er svært at forestille sig, at J. B. Nielsens Plads ikke får en meget central betydning fremadrettet, siger han.

Kommunens forvaltning har anslået, at nedlæggelse af springvandet koster omkring 130.000 kroner.

Sidste år besluttede politikerne i miljø- og teknikudvalget at nedlægge flere af byens springvand. Springvandet på J.B. Nielsens Plads trængte ligesom de øvrige springvand til en større ombygning, hvilket ville have kostet omkring ca. 285.000 kroner plus udgifter til nyt teknikrum. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Nedlæggelsen af springvandet koster ifølge kommunens beregninger omkring 130.000 kroner. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Dagens coronatal for Fredericia er klar: Vigtigt parameter falder fortsat - men flere er konstateret smittet

FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Annonce