Annonce
Fredericia

Sprit stadig af: Smittetallet går den rigtige vej

Smittetallet går i den rigtige retning i både Hannerup Sogn og i hele Fredericia Kommune. Men det er stadig for højt set i lyset af, at flere steder netop er genåbnet. Borgmester Steen Wrist (S) minder derfor borgerne om at spritte af, bruge mundbind, holde afstand og lade sig teste. Arkivfoto: Mette Mørk
Dagens smittetal falder - både lokalt i Hannerup Sogn og for hele Fredericia Kommune. Borgmester minder om de gode coronavaner.

Fredericia: Borgere i Hannerup Sogn kan ånde lettet op, efter smittetallene for anden dag i træk falder.

Incidenstallet for sognet er fredag eftermiddag på 306, viser Statens Serum Instituts nyeste opgørelse over smittetal i landets kommuner. Samtidig falder positivprocenten til 1,4. Antallet af nye smittede registreret indenfor de sidste syv dage er faldet fra 36 til 29.

Sognet rykker dermed lidt længere fra de grænseværdier, der afgør, om et lokalområde skal lukkes ned for at inddæmme smitten.

Annonce

I forbindelse med genåbningen trådte der i sidste uge nye regler i kraft med klare kriterier for, hvornår man kan lukke en kommune eller et sogn ned. Et sogn skal lukkes ned, hvis det opfylder tre parametre: Incidenstal på 400 eller derover, 20 eller flere smittetilfælde de sidste syv dage og en positivprocent på 2 eller mere.


Vi skal alle stadig huske at spritte af, bruge mundbind og holde afstand.

Steen Wrist, borgmester Fredericia Kommune


Borgmester Steen Wrist (S), der står i spidsen for den styregruppe, byrådet har nedsat til at tage hurtig beslutning om lokal nedlukning, glæder sig over udviklingen.

- Det går den rigtige vej, siger han.

Smittetal for Fredericia

Incidenstallet for hele Fredericia Kommune går også i den rigtige retning, viser dagens tal.

Siden torsdag er der kun registreret tre nye smittetilfælde, incidenstallet, som fortæller, hvor mange smittede der er per 100.000 borgere indenfor den seneste uge, ligger fredag eftermiddag på 134,8.

I forbindelse med øget genåbning af samfundet er der en risiko for, at det kan påvirke smittetallet. Skal Fredericia Kommune fortsætte i det, borgmesteren kalder den rigtige retning, kræver den en indsats fra alle borgere. Steen Wrist tilføjer:

- Vi skal blive ved med at spritte af, bruge mundbind, holde afstand - og jeg opfordrer stadig borgere i hele kommunen til at lade sig teste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce