Annonce
Fredericia

Stævnhøj skal være større plejehjem med tryk på hjem

Stævnhøj på Tingvejen i Taulov skal have håndværkere på besøg i 2019. 14 nye permanente plejehjemsboliger og otte aflastningsboliger skal rejse sig af jorden. Foto: Peter Leth-Larsen

I 2019 tager entreprenørerne første spadestik til en markant udvidelse af Stævnhøj Plejehjem. 14 nye plejehjemspladser og otte aflastningspladser er på vej. Indretningen skal være foregangsprojekt for mere hjemlige plejeboliger, lyder budskabet i byrådets budgetforlig.

Annonce

Taulov: Plejehjemsleder Tove Jørgensen tager det med godt humør, at næste år bliver et år med håndværkerrykind på Stævnhøj Plejehjems matrikel. To nye fløje kommer til at blive bygget på det eksisterende plejehjem for at få plads til mere end 50 procent flere beboere.

- Vi glæder os til udvidelsen, og vi har prøvet at have håndværkere i huset før. Det gik fint, selv om det berørte vores eksisterende rammer mere, end det vil gøre med det nye projekt, siger Tove Jørgensen.

Hun og personalet på Stævnhøj fulgte med fra første række, da politikerne onsdag eftermiddag over kaffe og kransekage præsenterede det budgetforslag, byrådet i enighed står bag.

- Vi er da spændte. Vi ved, at man har talt om otte ekstra pladser, lød det hen over kaffekoppen ved personalebordet.

Flere penge til ældre

Otte aflastningspladser oprettes på Stævnhøj Plejehjem.Fire aflastnings- og rehabiliteringspladser på Hannerup i forbindelse med, at genoptræningen flyttes til Sundhedshuset.

Genoptræningen tilføres flere midler for at sikre, at der kan sættes gang i genoptræning til alle senest syv dage efter udskrivelse fra sygehus.

1,5 mio. kroner årligt skal imødekomme det pres, der periodisk kan komme på kommunens plejehjem. Det skal sikre ekstra hænder.

Syv mio. kroner skal løfte hjemmeplejen over de kommende år. 0,7 mio. reserveres til klippekortordning.

Ældre med lidt appetit skal tilbydes såkaldte kræseposer med energiholdigt indhold i form af smøreost, kiks og andre rare ting.

Fem mio. kroner afsættes til opgaver i forbindelse med borgere med respirationsproblemer.

Bløde højryggede stole og en hånd i ryggen. Det skal være hjemligt og hyggeligt at flytte sin bolig til et kommunalt plejehjem. Stævnhøj skal vise vejen. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fleksible boliger

Og ingen blev skuffede. Beslutningen om at bygge markant til på gulstensplejehjemmet på Tingvejen, ser man frem til. 14 nye boliger var på forhånd sikret, men budgettet tilførte yderligere otte aflastningspladser.

- Det kommer til at blive godt, og det er fint med yderligere aflastningspladser. Det er der virkelig behov for, siger Tove Jørgensen.

Hun forudser, at indretningen af de nye plejehjemspladser kan kombineres med aflastningspladserne.

- Vi indretter alle 22 boliger ens, så vi kan være fleksible i forhold til, om der er behov for at gøre boligen permanent, siger hun.

Hvis alt klapper, skal de nye boliger stå klar til indflytning i foråret 2022.

Annonce

Fra center til hjem

De ekstra boliger bliver koblet på henholdsvis Stævnhøjs øst- og vestfløj, hvor der er plads til at udvide. Fløjene samles i husets hjerte, hvor husets lille butik og den store fællessal også kobles på.

Onsdag var det politikere og embedsmænd, som havde overtaget fællesrummet, man fra plejehjemmets side har forsøgt at gøre så hyggeligt og så lidt institutionspræget som muligt.

Den hjemlige stil ønsker byrådet fortsat og gerne udbygget, fremgår det af forligsteksten i budgettet.

- Vi vil gerne have, at kommunen bliver en del af borgernes hjem, og ikke omvendt. Derfor skal plejehjemmene gøres så hjemlige som muligt, og det bliver en del af projektet her på Stævnhøj, siger Susanne Eilersen (DF), der har fået det fokus ind i budgetaftalen.

Annonce

Hjemligt med madduft

Rød-hvid ternede duge på café-bordene og sofaarrangement i vissengrønt velour er nogle af de greb, man allerede anvender på Stævnhøj for at skabe hjemlig hygge.

- Vi ville måske gerne gøre mere, og jeg er helt enig i, at det er borgernes hjem. Men det er også en arbejdsplads, og det er vi nødt til at tage hensyn til, siger Tove Jørgensen.

Og hun er ikke i tvivl - skulle der virkelig være hjemligt på plejehjemmet, så skulle der igen laves mad i huset.

- Det ville være med til at give plejehjemmet en hjemlig profil. Så hvis det kan blive en del af intentionen om at skabe hjemlighed, så er vi helt med, siger Tove Jørgensen.

Muligheden vil både Susanne Eilersen og Cecilie Roed Schultz fra Enhedslisten gerne forfølge, lyder løftet til plejehjemslederen, som i dag får mad fra gryderne fra naboen Elbo Køkkenet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce