Annonce
Fredericia

Større flamme og mere røg fra Shell: Anlæg skal renses og vedligeholdes

Flaren på Shell Raffinaderiet vil torsdag være større end vanligt. Det samme er tilfældet med røgen, og der kan også forekomme lugtgener. Det skyldes en planlagt nedlukning af anlæg på grund af vedligehold. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fredericia: Hvis du torsdag synes, at flammen i Shells flammetårn er usædvanlig høj, at røgen fylder mere end vanligt i skybilledet og lugten måske skærer i næsen, skyldes det en planlagt nedlukning på raffinaderiet.

Det oplyser Shell i en pressemeddelelse.

Nogle af anlæggene vil fra torsdag lukke ned på grund af rense- og vedligeholdelsesarbejde. Det betyder også, at øvrige anlæg på raffinaderiet vil køre med nedsat kapacitet.

- Der vil derfor forekomme mere flaring i perioder, som vil kunne ses som en større flamme fra flammetårnet, og der vil også kunne ses mere røg fra raffinaderiets skorstene end normalt, lyder det i pressemeddelelsen.

Udover mere røg og større flamme, er der risiko for, at lugten også følger med nedlukningen.

- Raffinaderiet vil dog driftsmæssig forsøge at imødegå lugt ved at omlægge  produktionsprocedurer, mens rense- og vedligeholdelsesarbejdet står på, skriver Shell i pressemeddelelsen.

Der vil i forbindelse med vedligeholdelsesarbejdet være flere eksterne leverandører på raffinaderiet, og der vil blive taget tiltag i forhold til corona for at sikre håndværkere, specialister samt faste Shell-medarbejdere.

Der er ifølge Shell omkring 230 faste medarbejdere på raffinaderiet. Alle, der kan arbejde hjemmefra, er sendt på hjemmearbejde på grund af den eksisterende coronasituation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Fredericia For abonnenter

Bent Jensen måtte rykke kommunen: Aftale med håndboldklub på plads efter usædvanligt forløb

Annonce