Annonce
Kolding

Støtte til kor, klassisk og træskulpturer: Så er årets kulturkroner sluppet op

Koret Mandhatten får støtte til en koncert, der skal fejre korets 30 års jubilæum. Der var ansøgt om 7500 kroner, men støtten endte på 3000 kroner, fordi kulturpuljen er under pres. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kulturpuljen slipper ikke flere penge ud i 2019. De sidste støttekroner blev brugt i denne uge. Puljen er beskåret med 200.000 kroner for at klare sparekravet, og den er dermed barberet kraftigt siden 2018.

Kolding: Selv om det er en spareøvelse i millionklassen, Kolding Kommune er i gang med, så er det også de mindre konti, der bliver kigget efter i sømmene. Det mærker man i kulturlivet, hvor kassen til kulturpuljen nu er smækket i, selv om der næsten mangler et kvartal af 2019.

Før mødet var kulturpuljen blevet barberet med 200.000 kroner. Fra årets begyndelse var puljen på 875.000 kroner. Efter besparelsen er kulturpuljen næsten halveret i forhold til 2018, hvor den var på lidt over en million kroner.

- Vi har bremset op, fordi vi også skal finde måder at bidrage til besparelserne på 2019-budgettet, så det her er den sidste uddeling i år, siger kulturudvalgsformand Jesper Elkjær (R), efter at udvalget i denne uge vedtog, hvilke af de seneste ansøgninger man ville støtte eller afvise.

Annonce

Så må vi selv lave noget sjov, det kan vi jo også. Kulturen dør ikke, fordi vi lukker kassen her.

Jesper Elkjær, formand for kulturudvalget

- Kulturen dør ikke

Fem projekter fik tilskud i forskellig størrelsesorden. Det gælder en jubilæumskoncert med koret MandHatten, en julekoncert, en klassisk musikfestival, en alternativ koncertrække og skulpturfestivalen Art Jam. Derimod var der afslag til en lang stribe projekter med forskellig begrundelse. Det gælder eksempelvis et bogprojekt, en gymnastikfestival, en filmfestival og en samtalesalon.

- Begrundelserne for at give afslag er sådan set gode nok, men der er heller ikke flere penge at give ud af, så fra forvaltningens side er der også blevet prioriteret hårdt mellem ansøgerne, siger Jesper Elkjær.

Han medgiver, at flere af de støttede projekter næppe havde set dagens lys uden støtte fra kommunen, men formanden fastholder, at kulturlivet nok skal overleve, selv om om kassen er smækket i for i år.

- Så må vi selv lave noget sjov, det kan vi jo også. Kulturen dør ikke, fordi vi lukker kassen her. Det er rigtigt, at det er ærgerligt, men når man ikke har nogen penge, så er den sådan set ikke længere, siger han.

Der er ikke mere

I år kan man stadig sende en ansøgning til den såkaldte kvartalspulje, der giver tilskud på 15.000 kroner eller mere. Her er fristen den 1. december, men eventuelle tilskud bliver først givet på kulturudvalget mødes i januar og hører derfor til i det nye budget.

Til gengæld kan det ikke betale sig at ansøge støtte fra Kvikpuljen, hvor man kan få støtte på op til 15.000 kroner efter en kort, administrativ sagsbehandling.

- Men der er ikke flere penge, så for resten af året kan ikke betale sig at sende en ansøgning til Kvikpuljen, siger Jesper Elkjær.

Og føjer til:

- Vi kommer igen i 2020. Men vi ved ikke, hvor stor kulturpuljen ender med at blive i det nye år, for vi kigger jo budgetter lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Fredericia

Lyskryds, manglende fortov eller forlængelse af Nørrebrogade: Hvilket spørgsmål skal vi besvare?

Annonce