Annonce
Fredericia

Stadig ingen afklaring om fremtiden for politiskolens bygninger: - Man kan forestille sig det meste

Fremtidsplanen for modulbyggeriet, som udgør en del af den midlertidige politiskole i Fredericia er, at lejeaftalen opsiges, og bygningerne fjernes. Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S), kalder det 'meget underligt, hvis man vurderede, at man ville betale en stor sum penge for at rive dem ned, hvis de kunne bruges til andre ting'. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Når politiskolen i slutningen af 2020 flytter sin aktivitet fra Fredericia til Vejle, vil der stå en række tomme pavilloner tilbage. Skal de blive eller skal de væk? Borgmester Jacob Bjerregaard (S) ser masser af muligheder.

Fredericia: Hvad skal der i fremtiden ske med de pavilloner, den midlertidige politiskole på Ryes Kaserne bruger frem til 2020?

Det spørgsmål bliver jævnligt stillet, men svaret er endnu ikke entydigt. Borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S) har tænkt sig at ’putte fornuftsargumenter ind i det spørgsmål’.

- Så vi forhåbentlig kan få brugt de rigtig fine faciliteter til noget fornuftigt.

Annonce
Det skulle da være meget underligt, hvis man vurderede, at man ville betale en stor sum penge for at rive dem ned, hvis de kunne bruges til andre ting.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester, Fredericia Kommune

Et positivt syn

I efteråret udtalte borgmesteren til Fredericia Dagblad, at Forsvaret og kommunen skulle have en dialog om den fremtidige brug af pavillonerne, når først politiskoleeleverne flyttede til Vejle i 2020. Den dialog sker løbende, men det konkrete spørgsmål om pavillonbygningernes fremtid bliver først taget op, når skæringsdatoen nærmer sig.

- I min verden er de lige startet derude, så jeg nyder, at vi i Fredericia har en masse politiskoleelever og et fedt setup. Men når vi nærmer os (flytningen, red.) så tænker jeg, der kommer masser af muligheder, lyder det fra Jacob Bjerregaard.

Kunne man forestille sig, at kommunen vælger at leje pavillonerne i stedet?

- Det har jeg ikke tænkt over, så det kan jeg ikke svare på (…). Men jeg afviser aldrig ideer, og man kan forestille sig det meste. Der er rigtig fine pavillonbyggerier, og det skulle da være meget underligt, hvis man vurderede, at man ville betale en stor sum penge for at rive dem ned, hvis de kunne bruges til andre ting. Det handler om at se positivt på det, når vi kommer nærmere.

Bygninger fjernes

Det er Rigspolitiet, der lejer pavillonbygningerne af Mobilhouse og Egil Rasmussen, og de har kostet omkring 40 millioner kroner at opføre, inklusiv at leje.

I et skriftligt svar oplyser pressechef ved Rigspolitiet, Thomas Kristensen, at planen er præcis den samme som i efteråret.

- Når Rigspolitiet ikke har behov for at uddanne studerende på Ryes Kaserne mere, opsiger Rigspolitiet lejeaftalerne. Det er herefter p.t. planen, at de midlertidige pavilloner nedtages og lokalerne i de permanente bygninger går tilbage til Forsvaret, lyder det.

Hos Forsvarets Ejendomsstyrelse er svaret nogenlunde det samme:

- Aftalen omkring politiskolen på kasernen er, at de midlertidige bygninger skal fjernes, når politiet fraflytter kasernen. Det grundlag er der ikke ændret på, på nuværende tidspunkt, og derfor vil bygningerne blive fjernet, oplyser Martin Særmark-Thomsen, kommunikationskonsulent ved Forsvarets Ejendomsstyrelse i en mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Politiker forstår ikke kritik fra Kære Pleje: - Vi sparer ikke, vi følger loven

Annonce