Annonce
Trekantområdet

Stadig penge i puljen til boligrenovering i den gamle bykerne

Der er flere bygninger i den gamle bymidte omkring Dalgade, Vestergade og Søndergade, som kunne trænge til en udvendig renovering. Kommunens mål med bygningsfornyelsespuljen er netop at forskønne den gamle bymidte. Arkivfoto: Morten S. Sørensen
I forbindelse med forskønnelsesprojekt i den gamle midtby afsatte Vejle Kommune to millioner kroner til tilskud til boligejere i området, der ønsker at renovere deres boliger. Der er ikke ret mange, der har benyttet sig af muligheden, så der er stadig penge i puljen.

Egtved: Den gamle bykerne omkring Søndergade, Vestergade og Dalgade fik for godt en håndfuld år siden en tiltrængt kærlig hånd, da staten og Vejle Kommune tilsammen afsatte godt syv millioner til at forskønne området. Blandt andet blev veje, fortove og grønne områder tager under kærlig behandling, hvilket pyntede meget.

- I udviklingsrådet var vi af den klare holdning, at hvis området virkelig skulle have et løft, var det ikke nok at kigge på veje og grønne områder. Man var også nødt til at løfte boligmassen i området, fortæller formand for Egtved Udviklingsråd, Inger Pabst.

Det lyttede Vejle Kommune til, og der blev afsat to millioner til bygningsforskønnelse. Pengene kunne gives som tilskud på op til til en tredjedel af udvendige renoveringstiltag, der forskønner huset og dermed også området.

- Tilskuddet dækker altså ikke renovering af eksempelvis køkkener eller badeværelser, men det kan være udskiftning af vinduer og døre, nyt tag eller facaderenovering, forklarer Søren Nellemann, der er byplanlægger ved Vejle Kommune og som har beskæftiget sig med puljen, siden den blev oprettet i 2016.

Annonce
Der er givet tilskud til syv renoveringer. Det er ikke så mange i forhold til, at jeg vil vurdere, at der er omkring 50 huse i området, der kunne komme i betragtning.

Søren Nellemann, byplanlægger

Stadig muligt at søge tilskud

Tilskudsmuligheden gælder for huse i den gamle midtby, som er bygget før 1960. Det samlede renoveringsprojekt skal løbe op i minimum 50.000 kroner, før det er muligt at søge om tilskud.

- Der er givet tilskud til syv renoveringer. Det er ikke så mange i forhold til, at jeg vil vurdere, at der er omkring 50 huse i området, der kunne komme i betragtning, fortæller han.

Men det er stadig muligt at få lidt økonomisk hjælp, hvis man har et hus i området i den gamle bykerne, for der er stadig penge i puljen.

- Da der ikke er flere, der har søgt tilskuddet, er der stadig lige omkring en million kroner tilbage i puljen, lyder det fra byplanlæggeren, som håber, at flere boligejere vil benytte sig af muligheden af et økonomisk tilskud til renovering.

- Hvis det for alvor skal rykke noget i forhold til forskønnelse af den gamle midtby, så skal der gerne være nogle flere, der er med på at renovere deres boliger, siger Søren Nellemann.

Vil man vide mere, svarer Søren Nellemann gerne på spørgsmål på mail sorne@vejle.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Midt i sorgen over Quasim: Stærke ord til unge om at tænke sig om

Fredericia

Se video: Mindesamvær i Korskærparken for afdød 24-årig

Annonce