Annonce
Sport

Stadionsagen er kørt fast: Borgmester vil ikke gøre mere før sommerferien

Hvor meget skal det koste ekstra at få bedre lys og hybridgræs på Vejle Stadion? Og hvordan finder man ud af det. De spørgsmål er et splittet Vejle Byråd kørt fast i. Foto: Mette Mørk
Et møde mandag bragte ikke de to sider i Vejle Byråd nærmere hinanden. Tværtimod. Striden står om, hvordan man sikrer, at den nye husleje, som VB skal betale for et forbedret stadion, er korrekt.

Vejle: Sagen om forbedringerne af græs og lys på Vejle Stadion truer med at gå i stå. Borgmesteren vil ikke gøre mere i sagen før sommerferien. Han har et flertal imod sig, som forlanger, at han skal skaffe en vurdering af lejen fra en erhvervsmægler.

- Vi kan ikke nå noget før sommerferien, konstaterer borgmester Jens Ejner Christensen (V) efter mandagens møde i økonomiudvalget under Vejle Byråd.

"Stadiongate" kalder han sagen, og skæret af skandale er én detalje, som de to sider i byrådet er enige om.

Annonce

Borgmesteren er efter mødet forbavset over, at hans modparter i sagen bliver ved med at forlange en vurdering fra en erhvervsmægler.

Ikke så enkelt

- Jeg havde fået en erhvervsmægler til at lave et kort notat, men det var ikke nok for dem. Jeg spurgte meget ind til, hvad flertalsgruppen så vil have, siger Jens Ejner Christensen.

- Det er ikke så enkelt bare at bede om en uvildig vurdering fra en erhvervsmægler, for når der kun er én ting at leje og én lejer, hvad er så markedslejen? Det afhænger af udgangspunktet. Vil man have en bestemt afdragsprofil, eller skal det være billigst muligt? Mit udgangspunkt i denne sag er at gøre det billigst muligt på lovlig grund for Vejle Boldklub. Nu gør jeg ingenting. Det er begrænset, hvor mange initiativer, jeg kan tage uden et byrådsflertal bag os. Det ligger klart nu, at vi ikke kan nå noget før sommerferien i stadionsagen, siger borgmesteren.


Nu gør jeg ingenting. Det er begrænset, hvor mange initiativer jeg kan tage uden et byrådsflertal bag os. Det ligger klart nu, at vi ikke kan nå noget før sommerferien i stadionsagen.

Jens Ejner Christensen, borgmester (V)


For ham er det alt rigeligt, at kommunens egne jurister siger god for lovligheden. Eksterne vurderinger er spild af tid og penge.

Annonce

Flertal vil være sikkert

Det notat, han fremlagde på mandagens møde, er ganske rigtigt utilfredsstillende for flertallet. Det bekræfter viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen (K). Han erklærer sig lige så forbavset som borgmesteren efter mødet. Men det er over noget andet:

- Vi undres over borgmesterens manglende evne til at tolke, hvad flertallet vil. Hvorfor trækker han det i langdrag? Hvorfor VIL han ikke bede en erhvervsmægler om en vurdering, når nu byrådets flertal har besluttet, at det skal han? Det var jo faktisk det gode råd, han fik i rapporten fra advokatfirmaet Kromann Reumert. De kom godt nok til at slette det afsnit i rapporten. Men det er altså ikke os, der ikke vil videre i sagen. Det er ikke byrådet, der har siddet på hænderne i denne sag, siger Dan Arnløv.

- Vi vil bare være sikre på, at en lejeaftale er lovlig. Det er både af hensyn til VB, kommunen og borgerne. Tænk, hvis en lejeaftale efterfølgende blev underkendt af Konkurrencestyrelse, så huslejeprisen skulle sættes kraftigt op. Hvad ville VB så gøre? Andre kommuner har brugt erhvervsmæglere i sådanne sager, så mere usædvanligt er vort ønske ikke, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce

K: En anden borgmester?

Han ser klare paralleller til sagen om Posthusgrunden, hvor han også mener, at borgmesteren og kommunaldirektøren ikke har rettet sig efter byrådsflertallets beslutning.

- Det er ok at være uenig. Men et flertal er et flertal, og det har jeg selv måtte bøje mig for mange gange. Jeg vil ikke anbefale borgmesteren at undlade at følge flertallets anvisninger. I så fald har vi en "meget atypisk" sag. Men man kan jo ikke bare vælge en anden borgmester, konstaterer Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce