Annonce
Alarm 112

Stationsbygning i Nørre Aaby plaget af indbrud: - Vi skal til at male, men de har stjålet vores maling

Den gamle banegårdsbygning i Nørre Aaby er blevet opkøbt af Niels Vangsted, der vil omdanne bygningen til kulturhus og samlingssted for byens unge. Arkivfoto: Søren Gylling
I den seneste tid har der været adskillige indbrud i den gamle stationsbygning i Nørre Aaby, der er ved at blive omdannet til kulturhus. Nu tager ejeren skrappere midler i brug for at sætte en stopper for tyvene.

Nørre Aaby: I Nørre Aaby skrider arbejdet med at omdanne den gamle stationsbygning til kulturhus og samlingssted for byens unge fremad.

Men den seneste tid er arbejdet blevet forstyrret af en række indbrud. Det fortæller Niels Vangsted, der har opkøbt stationsbygningen.

- Der har været indbrud igen i nat (tirsdag red.). Det er tredje eller fjerde gang, der er indbrud. Det er vi sgu trætte af for at sige det lige ud. Vi er lidt sure over, at vi ikke kan have vores ting i fred, siger han og tilføjer:

- Vi går i princippet og bygger på noget, som kommer alle byens borgere til glæde, og så skal vi gå og kæmpe med, at vi skal købe nyt værktøj og reparere efter alle de indbrud hele tiden. Det er altså irriterende.

I en periode under renoveringen har der været træpaneler for døråbninger i stedet for døre, og her har det tilsyneladende været nemt at sparke dem i stykker og gå ind i bygningen. For nylig blev der endelig sat døre i bygningen, der kunne aflåses, og der er blevet installeret alarm. Men ikke engang det har kunnet holde tyvene væk.

- Det er sådan nogle åndssvage ting, de stjæler. De har stjålet alle vores boremaskiner og håndværktøjer. Og så står vi og skal til at male, men de har sgu også stjålet vores maling, fortæller Niels Vangsted, der gætter på, at der i denne omgang er blevet stjålet for omkring 50.000 kroner.

Annonce

Videoovervågning på vej

En ting er, hvad tyvene stjæler ved indbruddene, en anden er, hvad de ødelægger for at komme ind.

- Dørene er blevet lavet specielt til bygningen, fordi det er en fredet bygning, så de skal se ud som de gamle døre og så videre. Sådan en snedkerdør koster 20.000 kroner, og nu er den blevet ødelagt. Den var helt ny, sat i i sidste uge, fortæller Niels Vangsted.

Politiet kan ikke gøre meget ved indbruddene, så nu tager Niels Vangsted selv skrappere midler i brug for at stoppe indbruddene. Låsesystemet bliver udskiftet til fordel for et, der er mere sikkert, og så bliver der sat videoovervågning op.

- Det er vores modtræk, for vi kan jo ikke blive ved med at holde til det her. Nu skal det stoppe, siger han.

Bortset fra indbruddene går projektet med stationen efter planen, og ejerne er snart klar til at slå dørene op. Faktisk står hovedbygningen så godt som færdig, men de har besluttet at vente med at åbne, til de kan åbne det hele.


Vi går i princippet og bygger på noget, som kommer alle byens borgere til glæde, og så skal vi gå og kæmpe med, at vi skal købe nyt værktøj og reparere efter alle de indbrud hele tiden. Det er altså irriterende.

Niels Vangsted


I den kommende tid afventer de derfor lempelserne på corona-restriktionerne og håber snart at kunne melde en dato ud for åbningsfesten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce