Annonce
Vejle

Statsministeren sagde 'ikke hamstre': Bilka var tæt på en juleaften i marts

Pia Denise Hansen har plejebørn, så hun tog datteren Melanie med for at købe ind, så hun har ro i husholdningen de næste 14 dage. Foto: Mette Mørk
Det er næsten som juleaften, sagde flere kunder, som Vejle Amts Folkeblad talte med sent onsdag aften, da de forlod Bilka med mere eller mindre fyldte indkøbsvogne.
Annonce

Vejle: Lige så hurtigt som statsminister Mette Frederiksen kunne sige "ikke hamstre", stod de første kunder ved Bilkas kasser med fyldte indkøbsvogne.

Mens der ved 17-tiden i Bilka var en stemning så doven, som om Danmark allerede var lukket ned, så viste vejlenserne kort før klokken 23 onsdag en mægtig handlekraft. De mødte frem i et omfang, så p-pladsen lignede en lørdag formiddag, og det stod klart, at personalet ikke kunne lukke butikken til tiden.

Af de 20 kasser med betjening, var kun nummer 3 ikke i brug. I selvbetjeningsafdelingen var de fleste terminaler også i sving. Avisen hørte rosende omtale af, at det var lykkedes Bilka at skaffe så meget bemanding til kasserne. Alligevel tog det en julehandel at komme forbi dankortautomaterne. For der var virkelig noget i vognene.

Rikke Ottesen var godt tilfreds med bemandingen i Bilkas kasserække sådan en onsdag aften, selv om det tog næsten tre kvarter at få betalt. Foto: Mette Mørk
Annonce

Det har statsministeren bestemt

- Det er ikke mig, der har bestemt, at jeg skulle være her i aften. Det har statsministeren, konstaterede Pia Denise Hansen, der var på indkøb med sin datter Melanie.

De havde to fyldte indkøbsvogne med sig, men hun har også mange plejebørn, så hun føler et ansvar for ikke at løbe tør for mad.

- Nu har vi købt ind, sådan at vi kan have ro på i 14 dage. Der er godt mange mennesker her, og der er allerede mange tømte hylder. Folk er gået efter frostvarer og kød, mel og sukker.

Rikke Ottesen fra Hedensted havde været på café i Vejle, da hun blev ringet op af sin mand: "Kan du ikke lige købe noget toiletpapir med hjem?"

- Det var lidt et chok at komme her. Alt er ribbet derinde - mælk, gær, grøntsager, brød... Jeg har nok stået i kø i 40-45 minutter for at betale, men det er en flot bemanding, de har ved kasserne, sagde Rikke Ottesen.

Annonce

Jeg kører lige ud og handler

Per Jeppesen fra Vejle var på vej ud af butikken efter en lille times "arbejde" i kassekøen, da vi talte med ham:

- Jeg handler faktisk kun en gang om ugen, og vi var ved at løbe tør for flere ting. Der plejer at være næsten tomt her på dette tidspunkt, men nu er det nærmest som til jul. Jeg bor i Vestbyen, og dér er der tomme hylder i dagligvarebutikkerne nu. Der var kø hele vejen ud foran Netto og Rema. Jeg plejer egentlig at købe ind om torsdagen, men da så jeg det her i tv, sagde jeg til konen: "Jeg tror lige, jeg kører ud og handler nu". I morgen skal jeg bare i Aldi efter 10 liter langtidsholdbar mælk, så behøver vi ikke mere, sagde Per Jeppesen.

Inde i butikken var der mange mennesker i den fjerne ende fra hovedindgangen. De stod i lange rækker ved kasserne, og gik man en tur mellem varehylderne, så var der ting at købe endnu.

Men kiggede man efter kød, ville blikket være tomt disk efter disk efter disk. Enkelte pakker nakkekoteletter lå forundrede tilbage og råbte: "Hvad har vi gjort?" Men det hjalp ikke. Åbenbart ville ingen have dem.

Per Jeppesen fra Vestbyen rykkede sine sædvanlige torsdagsindkøb frem til onsdag, da han så statsministeren på tv. - Det er som juleaften, konstaterede han. Foto: Mette Mørk
Annonce

Nul krummer

Lidt pølser i poser og skiveost i pakker kunne man dog finde. Næsten ingen grøntsager. Intet brød - som i nul krummer. Bortset fra ristede rugbrødsskiver.

Fem timer tidligere var en køledisk velspækket med leverpostej til 18 kroner pakken. Nu var der chance for en hurtig aftørring af hylderne.

I denne ende af varehuset var der virkelig noget at gøre for de folk, der fylder varer på hylderne. For torsdag bliver nok en slags tredje juledag.

Denne disk indeholdt fem timer før dette foto en masse billig Stryhns leverpostej. Klokken 23 onsdag var den ryddet. Privatfoto

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Næsten ingen grøntsager. Privatfoto
Næsten ingen kødvarer. Også konservesudvalget var begrænset. Tarteletfyld var helt væk. Privatfoto
Brød? Nix. Bilkas fødevareafdeling var tyndbesat onsdag, efter at statsminister Mette Frederiksen på sin pressekonference flere gange opfordrede danskerne til ikke at hamstre. Privatfoto
Annonce
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Annonce