Annonce
Vejle

Statsministeren ser SV-regering som mulighed - afvist af lokale kandidater

Christoffer Melson (V) og Birgitte Vind (S) afviste så sent som onsdag morgen muligheden for en S-V-regering ved debatmødet i Halvni Klubben. Nu har Lars Løkke Rasmussen åbnet døren på klem. Foto: Yilmaz Polat
I en ny bog åbner Lars Løkke Rasmussen for muligheden for regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.
Annonce

Vejle: Statsminister Lars Løkke Rasmussen smed torsdag morgen en bombe ind i valgkampen. I en ny bog åbner han for muligheden for et regeringssamarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau siger Lars Løkke Rasmussen i en samtale med forfatteren Kirsten Jakobsen:

- Der er naturligvis nogle dilemmaer i det her, men samtidig er der for mig ingen tvivl om, at det er et rigtigt forslag. Meget politik laves allerede inde på midten i dag.

Annonce

Statsministeriet er målet

Så sent som onsdag morgen stillede denne journalist spørgsmålet til de to lokale spidskandidater for henholdsvis Socialdemokratiet og Venstre. Det skete ved duelmødet arrangeret af Halvni Klubben og Vejle Amts Folkeblad.

Forinden havde begge kandidater medgivet, at der var rigtig mange ting, de to partier kunne samarbejde om henover midten. Men netop, når det gjaldt topposten i regeringen, så ingen af de to umiddelbart muligheder for enighed:

- Jeg kan ikke se, at Mette Frederiksen skulle frasige sig posten som statsminister, lød det fra socialdemokraten Birgitte Vind.

Annonce

Vil ikke stå i vejen

Måske bliver det ikke nødvendigt. Ifølge referater fra bogen siger Lars Løkke Rasmussen følgende:

- Min person skal ikke stå i vejen for den bedste løsning for Danmark.

Med andre ord - den nuværende statsminister behøver ikke blive siddende i spidsen. Måske samtidig en erkendelse af, at Løkke efter et eventuelt valgnederlag sandsynligvis vil miste formandsposten i sit parti og dermed også adgangen til statsministerposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce