Annonce
Fredericia

Status quo på maskinmesterskolen: 11 optaget som automationsteknolog - 102 på maskinmesteruddannelsen

Automationsteknologuddannelsen i Fredericia fik 27 ansøgninger til studiestart i september. Heraf havde 15 studerende uddannelsen som førsteprioritet. 11 kom ind. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Rektoren på Fredericia Maskinmesterskole er tilfreds med søgningen. Trenden er, at de unge gerne vil til storbyerne og et bredt studiemiljø.

Fredericia: 102 nye studerende er optaget på maskinmesteruddannelsen i Fredericia og Esbjerg, mens 11 nye studerende begynder på automationsteknolog- uddannelsen om godt en måned. Sidstnævnte er en forholdsvis ny uddannelse i byen, da første hold blev færdige i juni.

- I forhold til, vi optog tre på uddannelsen sidste år og otte på første hold, er vi meget tilfredse. Det tager tid at løbe i gang. Men vi vil altid gerne have flere. Vi skal op på 17-18 stykker for at være helt tilfredse, men det kommer vi næste gang, forudser rektor på Fredericia Maskinmesterskole Torben Dahl om optagelsen på automationsteknologuddannelsen.

102 optagede på maskinmesteruddannelsen fordeles med 58 i Fredericia og 44 i Esbjerg. Det er også tilfredsstillende, lyder det fra rektoren.

Annonce

Optag maskinmester- uddannelsen

87 havde søgt ind på maskinmesteruddannelsen i Esbjerg, hvoraf de 47 havde uddannelsen som førsteprioritet. 44 er optaget.

Fredericia havde 118 ansøgere, hvor 60 havde uddannelsen som sin førsteprioritet. 58 blev optaget.

- Det er status quo i forhold til sidste år, og det er vi godt tilfredse med. Der er færre unge mennesker i Region Syddanmark, for de søger til de store byer, så jeg havde faktisk frygtet færre ansøgere, forklarer Torben Dahl og uddyber:

- Vi er oppe mod, at de unge gerne vil til de store byer - uanset hvad politikerne siger. De helt unge, som kommer direkte fra ungdomsuddannelserne, vil gerne til Aarhus og sidde nede ved åen, men vi har også mange med en håndværksmæssig baggrund, og de bliver ofte tiltrukket af de mindre studiemiljøer og mere nærhed i de mindre byer som Fredericia, forklarer Torben Dahl.

Efterspørgsel efter maskinmestre

Fredericia Maskinmesterskole optager også nye maskinmesterstuderende til vinter, som der søges til separat. Her kommer der omkring 80 studerende mere - heraf 40-50 i Fredericia, så skolen har omkring 180 maskinmesterstuderende årligt. For der er brug for dem. Arbejdsgiverne efterspørger deres kompetencer i høj grad.


Vi er oppe mod, at de unge gerne vil til de store byer - uanset hvad politikerne siger. De helt unge, som kommer direkte fra ungdomsuddannelserne, vil gerne til Aarhus og sidde nede ved åen, men vi har også mange med en håndværksmæssig baggrund, og de bliver ofte tiltrukket af de mindre studiemiljøer og mere nærhed i de mindre byer som Fredericia.

Torben Dahl


- Der er ingen ledige maskinmestre - selv ikke under coronakrisen. Maskinmesteruddannelsen er desuden blandt de 25 mest søgte uddannelse. Det er en attraktiv teknisk uddannelse. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi kunne dog godt tænke os, at flere unge ikke kun kiggede mod Aarhus og København, men også mod Fredericia, fortæller rektoren.

Skulle der være nogle unge, som ikke kom ind på drømmeuddannelsen eller nåede at søge inden ansøgningsfristen, er løbet ikke kørt endnu. Der er stadig ledige pladser både på maskinmesteruddannelsen og automationsteknologuddannelsen.

Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericias første testkamp endte med pil op, men træneren frygter, der kommer en regning

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce