Annonce
Børkop

Afstemningen er slut og stemmerne talt op: Danmarks smukkeste vandmølle ligger i Børkop

Børkop Vandmælle er søndag blevet kåret som Danmarks smukkeste vandmølle. Det er danskerne, der har stemt på de 17 udvalgte vandmøller i konkurrencen, som organisationen historiske huse står bag. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Med 19 procent af stemmerne kan Børkop Vandmølle nu kalde sig Danmarks smukkeste vandmølle.
Annonce

Børkop Vandmølle kan nu kalde sig Danmarks smukkeste vandmølle.

Det har organisationen Historiske Huse søndag offentliggjort, efter at afstemningen om Danmarks smukkeste vandmølle er slut, og stemmerne er talt op.

Børkop Vandmølle var én af 17 udvalgte vandmøller i Danmark, der dystede om titlen, og det er danskernes stemmer, der har afgjort, hvilken af de 17 udvalgte vandmøller der er landets smukkeste.

Med 19 procent af stemmerne kan vandmøllen i Børkop indtage første pladsen, mens Tadre Mølle fik en anden plads med 17 procent af stemmerne og Blåbæk Mølle en tredje plads med 13 procent af stemmerne.

Det oplyser organisationen Historiske Huse på sin hjemmeside.

Den nye titel bringer glæde hos Børkop Vandmølles Venner.

- Vi er meget beærede over at blive kåret som Danmarks Smukkeste Vandmølle. Det er et skulderklap til de frivillige, der er omkring møllen, og den fornemme titel kan forhåbentligt også få flere til at komme og se møllen, siger Jørgen Jensen, medlem af Børkop Vandmølles Venner i forbindelse med kåringen til historiskehuse.dk.

Børkop Vandmølle kan dateres tilbage til år 1546, men i den form, den har nu, er møllen fra midten af 1800-tallet, og den er ved at være godt slidt i kanterne. Derfor er Børkop Vandmølles Venner ved at søge fonde om penge til renovering, og det kan prisen som Danmarks smukkeste vandmølle forhåbentlig hjælpe med:

- Vi tror, at det kan fungere som en løftestang i forhold til at skaffe fondsmidler til restaurering af møllen. Og så er det vigtigt, at konkurrencen får sat fokus på de få fungerende vandmøller, vi har tilbage i landet – og udfordringerne med at vedligeholde dem og sikre nok vand til at holde møllehjulene i gang, siger Jørgen Jensen på hjemmesiden.

Konkurrencen er afholdt for at sætte fokus på de sidste fungerende vandmøller, der er tilbage i landet, og de udfordringer de står over for, lyder det fra organisationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce