Annonce
Erhverv

Stenovn og italienske råvarer på vej til Fredericia: Her er den nye lejer af Ti Trin Neds lokaler

Fremover vil der blive lavet pizzaer i lokalerne i Norgesgade 3, hvor Michelin-restauranten Ti Trin Ned holder til. Når restauranten flytter ud, rykker Pizza Propria fra Aarhus ind. Indehaverne forventer at kunne åbne inden 1. februar. Foto: Pizza Propria

Aarhusianere rykker ind i kælderen på Norgesgade 1. januar og åbner et italiensk pizzeria. Der skal dog først bygges en brændefyret stenovn i kælderlokalerne.

Annonce

Fredericia: - Mette Gassner ringede en dag i maj og spurgte, om vi havde lyst til at åbne et pizzeria i deres lokaler, og om det var noget, vi havde lyst til at snakke videre om. Mine partnere og jeg havde i noget tid talt om, at vi gerne ville åbne et sted uden for Aarhus. Vi tog til Fredericia for at se det og synes, det er nogle superskønne lokaler. Så nu er aftalen på plads, og vi glæder os helt vildt til at komme til Fredericia, fortæller Jakob Kristian Sørensen.

Han ejer i fællesskab med Simon Schillums og Henrik Mogensen Pizza Propria i Jægergårdsgade i Aarhus.

Det bliver et pizzeria magen til, som trekløveret åbner i lokalerne i Norgesgade 3, når Michelin-restauranten Ti Trin Ned rykker ned i sine nye lokaler i Sdr. Voldgade-kvarteret på havnen til nytår.

Pizza Propria overtager lokalerne i bygningen, som Jesper Bendix Sørensen og Klaus Bruun Kristensen ejer, 1. januar.

Vi fokuserer på pizzaer og ikke så meget andet. Derfor kan man kun få enkelte andre retter som eksempelvis tiramisu til dessert hos os. Det er et "skåret ind til benet-pizzeria". Det er også det, vi kommer til at gøre i Fredericia.

Jakob Kristian Sørensen
Konceptet er fokus på italienske pizzaer. Derfor skal der bygges en brændefyret stenovn op i lokalerne, så der kan laves autentiske pizzaer. Foto: Pizza Propria
Annonce

Stenovn på halvandet ton

Pizza Propria koncentrerer sig om at lave autentiske italienske pizzaer fra bunden.

Derfor er der ansat italiensk uddannede pizzabagere, stort set alle råvarer er egen import fra Italien, og pizzaerne er bagt i en specialbygget brændefyret stenovn på halvandet ton med skorsten. Sådan én skal der også bygges op i Fredericia.

- Vi fokuserer på pizzaer og ikke så meget andet. Derfor kan man kun få enkelte andre retter som eksempelvis tiramisu til dessert hos os. Det er et "skåret ind til benet-pizzeria". Det er også det, vi kommer til at gøre i Fredericia, fortæller Jakob Kristian Sørensen.

To af indehaverne fik idéen til Pizza Propria på en køretur rundt i Italien for at besøge slagtere. Indehaverne var enige om, det var svært at få en god italiensk pizza i Aarhus, så derfor besluttede de at lave et pizzeria selv. Foto: Pizza Propria
Annonce

Søger efter lokal daglig leder

Pizza Propria satser på at åbne inden 1. februar, hvis alt går som planlagt.

- Det bliver én af os, som kommer til at stå for pizzeriaet i Fredericia, men vi vil gerne finde en dygtig daglig leder fra området, fortæller han.

Pizza Propria i Jægergårdsgade har eksisteret siden slutningen af 2016. Det var Jakob Kristian Sørensen og Simon Schillums, som begge er uddannede kokke, der fik idéen.

- Simon og jeg var på rundtur i Italien for at besøge slagtere, og vi talte om, vi ikke synes, vi kunne få ordentlige pizzaer i Aarhus. Så vi blev enige om, at vi ville lave det selv, fortæller Jakob Kristian Sørensen.

Læs om Pizza Proprias restaurant i Aarhus herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Udland

Få overblikket: Mindst 100 mennesker har mistet livet ved voldsom eksplosion i Beirut

Annonce