Annonce
Fredericia

Stig Gerdes anmelder direktør: Han har sat utallige unge kvinders liv og førlighed på spil

Stig Gerdes har valgt at anmelde Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, til Styrelsen For Patientsikkerhed. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Sundhedsstyrelsens direktør har sat utallige unge kvinders liv og førlighed på spil, mener den omstridte Fredericia-læge.

Fredericia: Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm er til fare for patienternes sikkerhed. Det mener den omstridte tidligere Fredericia-læge Stig Gerdes.

Stig Gerdes har anmeldt Søren Brostrøm til Styrelsen For Patientsikkerhed - den samme styrelse, der for godt halvandet år siden inddrog Gerdes' autorisation.

Anklagerne handler om to ting: HPV-vaccine og "funktionelle lidelser".

Stig Gerdes har i årevis været indædt modstander af HPV-vaccinationsprogrammet. Det er Søren Brostrøm ikke. Han og styrelsen anbefaler alle at følge vaccinationsprogrammet, hvilket Stig Gerdes i sin anmeldelse kalder "uforsvarligt såvel som uetisk".

- Søren Brostrøm bør vide, at HPV-vaccinerne giver hundredfold flere bivirkninger end influenza- og børnevaccinationer. Søren Brostrøm burde have standset HPV vaccinerne, da der blev rejst tvivl om vaccinernes lødighed (...). Ved sin handling har Søren Brostrøm sat utallige unge kvinders liv og førlighed i fare, skriver Stig Gerdes i sin anmeldelse.

Fredericia Dagblad har kontaktet Søren Brostrøm for en kommentar til sagen, men forgæves. I stedet vender Sundhedsstyrelsens pressechef, Tina Guldmann Gustavsen, tilbage.

- Det har han ingen kommentar til, siger hun og slår fast, at hun taler på Søren Brostrøms vegne.

Annonce

Det har Søren Brostrøm ingen kommentar til.

Tina Guldmann Gustavsen, pressechef i Sundhedsstyrelsen
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er blevet anmeldt for at være til fare for patientsikkerheden. Foto: Anders Hviid-Haglund

Funktionelle lidelser

Stig Gerdes har også anmeldt Forskningscentret for funktionelle lidelser på Aarhus Universitetshospital. Og da Søren Brostrøm ifølge Stig Gerdes bakker centret op, anmelder Gerdes ham for meddelagtighed.

Funktionelle lidelser er en gruppe af fysiske symptomer, som ikke kan tilskrives en kendt diagnose. Forskningscentret kalder det "en samlebetegnelse", mens Stig Gerdes kalder det "en skraldespands-diagnose".

- Der er masser af dokumentation på, at funktionelle lidelser-patienter fejler noget helt bestemt. Men de kan ikke komme nogen vegne med behandlingen, siger Stig Gerdes til Fredericia Dagblad.

Han peger blandt andet på ME (Myalgisk Encephalomyelitis), som ofte kaldes kronisk trætheds-syndrom. Gerdes og ligesindede mener, at sygdommen er klart defineret og fysisk, men blandt andre forskningscentret for funktionelle lidelser er uenig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce