Annonce
Fredericia

Stig Gerdes inden retssag: Styrelsen gik imod bedre vidende

Stig Gerdes må ikke arbejde som læge. Han må ikke kalde sig læge eller optræde på en måde, der giver nogen anledning til at tror, at han er læge. Det vil han have lov til igen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Den tidligere læge fra Fredericia gør klar til at kæmpe for at få sin autorisation tilbage. Det endelige oplæg til retssag er nu klar.

Fredericia: Den tidligere Fredericia-læge, Stig Gerdes, ser frem til endelig at komme i retten og udfordre Styrelsen For Patientsikkerhed, der i januar 2017 inddrog hans autorisation.

Gerdes har fra starten anfægtet styrelsens argumenter og metoder. Og modstanden er ikke blevet svagere nu, hvor hans advokat, Anders Quistgaard, har udfærdiget det endelige oplæg til retsopgøret.

Han skriver blandt andet, at styrelsen har inddraget Stig Gerdes' autorisation "mod bedre vidende". Dermed beskyldes styrelsen for ikke bare at have handlet forkert, men for at have gjort det med vilje.

- De ville have mig ned med nakken, har Gerdes tidligere udtalt med henvisning til, at han gjorde sig ud til bens med sin modstand mod HPV-vacciner.

Gerdes forventer ikke med genoptage sit lægearbejde, selv hvis han genvinder autorisationen. Dertil er han både for gammel og for syg af prostatakræft. Men muligheden for oprejsning og muligheden for at bruge lægetitlen i forbindelse med sine debatindspark får ham til at kæmpe. Han ønsker desuden styrelsen stækket, fordi den i hans øjne skræmmer læger fra at deltage i debatten og fra at behandle optimalt.

Annonce
Stig Gerdes' afskedsreception i 2017 var velbesøgt, og mange sagde et tårevædet farvel til deres læge. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Ude af proportioner

Størstedelen af advokatens såkaldte supplerende processkrift, som Fredericia Dagblad har fået adgang til, fokuserer på tre andre forhold.

For det første slår advokaten fast, at den behandling og medicin-nedtrapning, Stig Gerdes udførte på sin patient, Karina Hansen i Holstebro, ikke var en fejl. Det argument underbygges blandt andet af, at andre læger siden har fuldt trop, og at patienten har fået det bedre. Advokaten slår ligefrem fast, at det ville have været til fare for patientsikkerheden og i strid med lægeløftet, hvis Stig Gerdes havde fulgt retningslinjerne, som de var dengang.

For det andet slår advokaten fast, at selv hvis man betragter nedtrapningen som en fejl, er en autorisationsinddragelse ude af proportioner. Advokaten peger på, at andre læger efter mere alvorlige forseelser, kun fik deres autorisation inddraget midlertidigt.

For det tredje peger Anders Quistgaard på, at Karina Hansens sygdom, ME, siden er blevet fastslået som værende en fysisk sygdom - ikke en psykiatrisk lidelse. Det besluttede Folketinget i marts. Beslutningen kan ses som opbakning til Stig Gerdes' betragtninger om at trappe Karina Hansen ned i psykofarmaka. Dermed kan Retslægerådets kritik af Gerdes heller ikke bruges, mener advokaten, for kritikken er baseret på det nu forkastede syn på ME.

Parternes mødes i retten 19. august.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kammeradvokat Flemming Orth, der repræsenterer Styrelsen For Patientsikkerhed i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Politiker forstår ikke kritik fra Kære Pleje: - Vi sparer ikke, vi følger loven

Annonce