Annonce
Fredericia

Stig Gerdes inden retssag: Styrelsen gik imod bedre vidende

Stig Gerdes må ikke arbejde som læge. Han må ikke kalde sig læge eller optræde på en måde, der giver nogen anledning til at tror, at han er læge. Det vil han have lov til igen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Den tidligere læge fra Fredericia gør klar til at kæmpe for at få sin autorisation tilbage. Det endelige oplæg til retssag er nu klar.

Fredericia: Den tidligere Fredericia-læge, Stig Gerdes, ser frem til endelig at komme i retten og udfordre Styrelsen For Patientsikkerhed, der i januar 2017 inddrog hans autorisation.

Gerdes har fra starten anfægtet styrelsens argumenter og metoder. Og modstanden er ikke blevet svagere nu, hvor hans advokat, Anders Quistgaard, har udfærdiget det endelige oplæg til retsopgøret.

Han skriver blandt andet, at styrelsen har inddraget Stig Gerdes' autorisation "mod bedre vidende". Dermed beskyldes styrelsen for ikke bare at have handlet forkert, men for at have gjort det med vilje.

- De ville have mig ned med nakken, har Gerdes tidligere udtalt med henvisning til, at han gjorde sig ud til bens med sin modstand mod HPV-vacciner.

Gerdes forventer ikke med genoptage sit lægearbejde, selv hvis han genvinder autorisationen. Dertil er han både for gammel og for syg af prostatakræft. Men muligheden for oprejsning og muligheden for at bruge lægetitlen i forbindelse med sine debatindspark får ham til at kæmpe. Han ønsker desuden styrelsen stækket, fordi den i hans øjne skræmmer læger fra at deltage i debatten og fra at behandle optimalt.

Annonce
Stig Gerdes' afskedsreception i 2017 var velbesøgt, og mange sagde et tårevædet farvel til deres læge. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

Ude af proportioner

Størstedelen af advokatens såkaldte supplerende processkrift, som Fredericia Dagblad har fået adgang til, fokuserer på tre andre forhold.

For det første slår advokaten fast, at den behandling og medicin-nedtrapning, Stig Gerdes udførte på sin patient, Karina Hansen i Holstebro, ikke var en fejl. Det argument underbygges blandt andet af, at andre læger siden har fuldt trop, og at patienten har fået det bedre. Advokaten slår ligefrem fast, at det ville have været til fare for patientsikkerheden og i strid med lægeløftet, hvis Stig Gerdes havde fulgt retningslinjerne, som de var dengang.

For det andet slår advokaten fast, at selv hvis man betragter nedtrapningen som en fejl, er en autorisationsinddragelse ude af proportioner. Advokaten peger på, at andre læger efter mere alvorlige forseelser, kun fik deres autorisation inddraget midlertidigt.

For det tredje peger Anders Quistgaard på, at Karina Hansens sygdom, ME, siden er blevet fastslået som værende en fysisk sygdom - ikke en psykiatrisk lidelse. Det besluttede Folketinget i marts. Beslutningen kan ses som opbakning til Stig Gerdes' betragtninger om at trappe Karina Hansen ned i psykofarmaka. Dermed kan Retslægerådets kritik af Gerdes heller ikke bruges, mener advokaten, for kritikken er baseret på det nu forkastede syn på ME.

Parternes mødes i retten 19. august.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kammeradvokat Flemming Orth, der repræsenterer Styrelsen For Patientsikkerhed i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

Læserbrev

Svar på kritik: Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi

Læserbrev: I Fredericia Dagblad 17. februar stiller Søren Haastrup (Alternativet) byrådet en række kritiske spørgsmål vedrørende Fredericia Byråds beslutning om at købe den såkaldte Voss-grund på Vester Voldgade. Det er fint både at være kritisk og stille spørgsmål, da det hylder mit princip om åbenhed. Så tak for anledningen til at svare og forklare min holdning til lokalpolitisk håndværk. Fredericia Kommune har erhvervet Voss-grunden til den faktiske værdi, altså handelsværdien. Der indgår en række veluddannede og meget kompetente personer i den gruppe, der rådgiver os politikere om jordkøb. Jeg har al grund til at tro, at værdien er korrekt fastsat og har dermed ingen grund til, af denne årsag, at frasige erhvervelsen. Historisk set blev udledning af forskellige kemikalier m.m. ikke anset som en forurening - beklageligvis. Men med nutidens viden og teknologi har jeg det fint med, at grunden nu renses i det omfang, eksperterne anbefaler. I forbindelse med erhvervelsen laves der en samlet vurdering af grundens værdi, når den er klar til at blive taget i brug. Der er derfor ikke noget odiøst i, at der skal betales for oprensningen. Derimod glæder jeg mig over, at Fredericia Kommune investerer i en vigtig matrikel. En investering, der kan komme borgerne til gode. Søren Haastrup efterlyser mere åbenhed og gennemsigtighed i det lokale politiske arbejde. Såfremt hans efterlysning udspringer af en opfattelse af lukkethed og uklarhed om vores dispositioner, vil jeg opfordre Søren Haastrup til at være deltagende i de fora, der i samarbejde med borgerne sætter dagsordenen.

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce