Annonce
Fredericia

Stillinger nedlagt: Seks medarbejdere har forladt rådhuset

11 medarbejdere var direkte berørt, da der blev nedlagt stillingere på rådhuset som følge af budgettet for 2020. Foto: Peter Leth-Larsen
11 medarbejdere var direkte berørt, da stillinger på rådhuset blev nedlagt som følge af budgettet for 2020. Seks af dem er nu stoppet, mens der er fundet andre løsninger for resten.

Fredericia: 11 medarbejdere var direkte berørt, da byrådet i forbindelse med budgettet for 2020 besluttede at nedlægge en række stillinger på rådhuset.

Nu er der kommet endelig afklaring på medarbejdernes arbejdsmæssige fremtid. Det oplyser Rikke Lykke Ravn, som er HR-chef i Fredericia Kommune.

- En af de 11 har fået nyt job og opsagde sin stilling. Vi har haft mulighed for at tilbyde andre stillinger til ni medarbejdere, siger Rikke Lykke Ravn.

To af de berørte er flyttet til andre lignende funktioner i kommunen.

To andre er blevet opsagt, men fortsætter med at arbejde i opsigelsesperioden. Endelig har seks medarbejdere fået en aftale om at stoppe i jobbet.

- Det er sket efter deres eget ønske, siger Rikke Lykke Ravn.

De medarbejdere, som er flyttet til en anden funktion i kommunen, har fået et nyt job under samme overenskomst. På et tidspunkt var det også på tale, at medarbejdere kunne blive omskolet i forbindelse med byrådets beslutning om at omstrukturere på budgettet for 2020.

Men det har ikke været tilfældet i denne omgang.

- Det har ikke været på tale i denne sammenhæng, da ingen har ytret ønske om det, siger Rikke Lykke Ravn.

Processen med afskedigelser og omplaceringer blev indledt for en måned siden. Undervejs har de faglige organisatioiner været involveret, og de berørte medarbejdere har talt deres nærmeste ledere og en personalekonsulent. HR-chef Rikke Lykke Ravn har været tovholder i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce