Annonce
Kolding

Stillinger skal nedlægges: Jobcentret i Kolding skal gennem sparerunde på 12 millioner kroner

På baggrund af en konsulentrapport, der har kigget på beskæftigelsesindsatsen, kan der spares 12 millioner kroner på at omorganisere driften, og samtidig skal der nedlægges stillinger i jobcentret. Arkivfoto
På baggrund af en konsulentrapport, der har undersøgt beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune, skal der spares 12 millioner kroner i jobcentret. Sparerunden vil koste stillinger, lyder det fra formanden for arbejdsmarkedsudvalget.
Annonce

Kolding: Antallet af ansatte i jobcentret vil skrumpe. Kolding Kommune har fået et konsulentfirma til at vende og dreje arbejdsgangen i jobcentret, og på baggrund af rapporten lægger ledelsen i beskæftigelsesafdelingen op til, at jobcentret bliver beskåret med 12 millioner kroner.

- Vi har haft et konsulentfirma til at se på vores jobcenter for at se, om vi kunne optimere indsatsen. Konsulentrapporten munder ud i den konklusion, at der er mulighed for at hente et tocifret millionbeløb ved at foretage nogle justeringer i jobcentret, siger Poul Erik Jensen (S), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget.

Rapporten har ligget klar i flere måneder, og politikerne i arbejdsmarkedsudvalget blev på seneste møde orienteret om sagen.

- Vi skal omorganisere, og det betyder, at der skal ske en reduktion i antallet af stillinger. Vi skal blandt andet have gjort noget ved den del, der handler om samtaler. Vi har utrolig mange samtaler over hele året. Der er mange tusinde hvert år. Men når vi indkalder, så skal vi overveje, hvordan vi gør det. Der er nemlig en del, der ikke kommer, selvom de har fået en tid. Det er ligesom ved lægen. Det er spild af ressourcer, og det skal vi kigge på. Og så er der nogle teknologiske løsninger, vi skal kigge på, siger Poul Erik Jensen.

Vi har utrolig mange samtaler over hele året. Der er mange tusinde hvert år. Men når vi indkalder, så skal vi overveje, hvordan vi gør det. Der er nemlig nogle, der ikke kommer, selvom de har fået en tid.

Poul Erik Jensen (S), formand for arbejdsmarkedsudvalget

Annonce

Slår igennem næste år

Processen med nedskæringerne og med at omorganisere er kun lige startet op, og hvordan den skal udmøntes, er endnu for tidligt at sige, oplyser Poul Erik Jensen, men der er allerede en række stillinger i jobcentret, som ikke er blevet genbesat, og de indgår i den samlede ligning.

JydskeVestkysten beskrev i fredagsavisen, at budgettet i arbejdsmarkedsudvalget ser ud til at skride med 34 millioner kroner, blandt andet fordi der er større udgifter til flere fleksjobbere end ventet og flere end forventet får førtidspension. Sparerunden på baggrund af konsulentrapporten har ikke direkte sammenhæng med, at budgettet ser ud til skride. Sparerunden få heller ikke effekt på 2019-regnskabet.

- Der kommer ikke nævneværdige besparelser i forbindelse med den her øvelse i år. Det er noget, der slår igennem næste år. Der skal jo laves fratrædelsesordninger, men på sigt vil det give besparelser, siger Poul Erik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Ved at være for sent med klimaet

Fredericia

Brand i tidligere lysthus var ikke påsat: Politiet er endnu ikke færdig med efterforskningen

Annonce