Annonce
Sport

Stoklund glad for konkurrence i FHK: Egoister skal gå til skak og svømning

Hvis man ikke kan klare konkurrence, skal man gå til skak eller svømning, mener Kristian Stoklund, som nyder at være en del af en bred FHK-trup. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Kristian Stoklund er vendt tilbage til FHK med manér. Playmakeren er topscorer i klubben, som har gjort rent bord i 1. division.

Fredericia: Det går godt for Kristian Stoklund.

Playmakeren fra Fredericia HK er topscorer i sine nye klub med 27 træffere efter fem kampe. Fem kampe, som alle er blevet vundet og har placeret FHK i toppen af rækken.

FHK er side om side med Tønder og Sydhavsøerne, som også har vundet alle sine kampe.

- Det er svært at sige, hvorfor det går så godt. Vi har fået skabt et godt kollektiv, der bringer kvaliteten frem hos de individuelle spillere. Vi har brugt meget energi på at spille hinanden bedre, og det lykkedes især i den seneste kamp mod Odder, siger Kristian Stoklund.

Annonce

Håndbold er en holdsport, og hvis man var en super egoist, skulle man gå til skak eller svømning eller sådan noget.

Kristian Stoklund, playmaker for FHK

Skak og svømning

FHK har en bred trup, og Kristian Stoklund har Frederik Krarup at slås med om spilletiden på playmakerpositionen. Men han ser det ikke som en kamp.

- Håndbold er en holdsport, og hvis man var en super egoist, skulle man gå til skak eller svømning eller sådan noget, siger Stoklund med et grin.

- Krarup er en anden type end mig. Han er mindre og mere bevægelig, og derfor er han god mod hold, som står højt i forsvaret, fordi han kan finde hullerne med sin fart, siger Kristian Stoklund.

Han mener, at Frederik Krarup fjerner presset fra hans skuldre - og sådan er det på alle positioner i klubben: Der er to stærke spillere hele vejen rundt.

- Det er svært at præstere på 100 procent over 60 minutter. Men det er der nogle spillere, der er tvunget til i andre klubber, fordi de er så vigtige. Sådan er det ikke hos os. Vi er ikke afhængige af, at nogen spiller hele kampen, og derfor behøver vi ikke at gå på kompromis, siger han.

Tønder venter

Fem sejre og 10 point skaber drømme for FHK's tilhængere. I truppen taler man om oprykning, siger Kristian Stoklund, men han er også varsom med at spille alt for smart.

- Jo jo, vi har kun spillet 15 eller 20 procent af de samlede kampe. Og vi har indtil videre mødt de blødere hold, hvis man lige fjerner Odder. Stil mig det samme spørgsmål efter de kampe, som vi går ind til nu, og så kan det være, at jeg er blevet klogere, siger Kristian Stoklund.

Søndag venter Tønder hjemme i thansen Arena. Siden Skive og Team Sydhavsøerne.

Netop Tønder var den klub, som Kristian Stoklund skiftede til FHK fra. Han spillede hele sin ungdom i FHK og nåede også seniorkampe for klubben, før den gik konkurs. Siden kom han til Vejle, Kolding og Tønder.

Hos sidstnævnte var han en nøglespiller.

- Jeg vil tro, at Tønder har halvdelen af de spillere tilbage, som jeg spillede med i sidste sæson. Tønder er den sværeste modstander i 1. division. De har et sikkert koncept og er godt sammenspillet, siger Kristian Stoklund.

Kristian Stoklund er nummer ni på topscorerlisten i 1. division. Tønder har to i top-10: Emil Bergholt og Lasse Hamann-Boeriths, som begge har scoret 30 gange og indtager femte- og sjettepladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvælstof endte i Erritsø Bæk efter brand: Omfanget er endnu ukendt

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce