Annonce
Kultur

Stopper ved udgangen af måneden: Musicalakademiet skal have ny leder

Thomas Agerholm er uddannet skuespiller. I 2007 blev han studieleder med ansvar for det faglige indhold på Musicalakademiet, inden han i 2012 blev uddannelsesleder. Arkivfoto: Mads Hansen
Efter at have haft stillingen i syv år stopper Thomas Agerholm ved udgangen af måneden som uddannelsesleder på Musicalakademiet. Han vil i stedet have mere tid til at instruere, og han fastholder sin tilknytning til akademiet.
Annonce

Fredericia: Musicalakademiet i Fredericia skal inden for de kommende måneder have en ny øverste leder.

Thomas Agerholm, der har været en del af uddannelsen siden 2007, fratræder sin stilling som uddannelsesleder ved udgangen af måneden. Han vil i stedet fokusere mere på instruktørarbejde og desuden fortsætte på Musicalakademiet som underviser, instruktør og fagspecialist.

Han tidligere har instrueret musicals som "Seebach", "Klokkeren fra Notre Dame" og "Shu-bi-dua The Musical".

- Musicalakademiet er jo på mange måder mit hjertebarn. Derfor er det selvfølgelig svært at forlade det som leder, men jeg glæder mig også til at have en anden funktion, siger 44-årige Thomas Agerholm.

Den nu snart tidligere uddannelsesleder var i sit virke med, da alle de danske statslige og statsligt støttede scenekunstuddannelser på videregående niveau blev samlet under Den Danske Scenekunstskole i 2015. Det var også i hans tid, at Musicalakademiet fik status som en bacheloruddannelse.

- Jeg er meget stolt af at have været med til at føre uddannelsen over i det format. Det har været hårdt arbejde, men jeg synes også, vi har en uddannelse, der står stærkere end nogensinde, fordi vi er en del af en større skole, og fordi vi er blevet bachelorakkrediteret, siger Thomas Agerholm.

Annonce

En stor kapacitet

Rektoren for Den Danske Scenekunstskole, Mads Thygesen, roser Thomas Agerholm for de to ændringer. Samtidig mener han, at Thomas Agerholm har været vigtig for det faglige niveau, Musicalakademiet har i dag.

- Han har virkelig fornyet uddannelsen og givet den kunstnerisk og metodisk flyvehøjde. Samtidig har han formået at have et aktivt kunstnerisk virke, hvor han har lavet nogle af de mest markante musicalforestillinger i dansk teaterhistorie.

- Vi ser det egentlig som en naturlig udvikling, at Thomas gerne vil ud og instruere, og vi ser også, at han kan spille en rolle på skolen i fremtiden. Han er en uhyrlig stor kapacitet, som de studerende sætter meget stor pris på, siger Mads Thygesen.

Netop de studerende er blandt det, som har gjort størst indtryk på Thomas Agerholm gennem årene som uddannelsesleder.

- Man kommer meget tæt ind på de her studerende og kan følge deres udvikling og senere også deres professionelle virke. Det kommer jeg til at savne at være tæt på, siger han.

Processen med at finde en afløser, der fremover får titel af lektor, er allerede i gang. Mads Thygesen fortæller, at skolen er i et rekrutteringsforløb, og at den kommende leder efter planen udnævnes inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Opsang fra politiet efter brand i midtbyen: Borgere ignorerede afspærring i Jyllandsgade

FC Fredericia

Anfører Ege efter flot FC-sejr: Vi har intet opnået endnu

Annonce