Annonce
Kolding

Stor festival er aflyst, men jazzen kommer til at spille alligevel

Unge, frivillige fra JazzHouse i Kolding forbereder nu det tekniske udstyr, som snart gør det muligt at streame koncerter fra foyerscenen på Mungo Park Kolding – Kolding Egnsteater til det jazzelskende publikum i hele Trekantområdet. Foto: Peberman / Thomas Sørensen.
Selv om Jazz i Trekanten må aflyse årets festival, så er der mange planer, der alligevel skal bringe jazz-musikken ud til folk. Helt hjem i stuerne faktisk.
Annonce

Kolding: For første gang i flere år må Kolding undvære en jazzfestival med stribevis af koncerter gennem en tætpakket uge i august.

Jazz i Trekanten, som har sit hovedsæde i Kolding, men favner adskillige byer, arbejder lige nu med flere planer, så jazzen alligevel kommer til at spille for fuld musik. Men på andre betingelser.

For det første flytter man mange af festivalens koncerter, så de i stedet bliver drysset ud over september, oktober og november, hvis det ellers kan lade sig gøre på det tidspunkt. Det samme gælder i øvrigt for Trekantområdets Festuge, som jazzfestivalen er en del af.

- Men vi kan ikke længere kalde det en festival, når koncerterne er spredt ud over så lang en periode. Jeg vil hellere sige, at det bliver en åbningsfest af kulturen. En fejring af at vi til den tid forhåbentlig kan mødes igen på en eller anden måde, siger Karsten Bech, der er sekretariatschef hos Jazz i Trekanten.

Vi tror også, at streamingkonceptet kan bruges senere i efteråret, når vi forhåbentlig må samle et publikum igen. Der vil være mange ældre og sårbare personer, som ikke må eller tør gå til koncerter, hvor de risikerer at blive smittet. De vil nu kunne sidde trygt hjemme i deres stuer og få leveret fantastiske koncerter fra vores egne, lokale spillesteder.

Sussie Bech, tovholder på streaming-projektet hos Jazz i Trekanten

Annonce

En ny mulighed

Han kalder det for "drønærgerligt", at man må opgive festivalen i den velkendte form.

- Vi er jo mest kendt for at holde den festival. Når det er sagt, er det også en mulighed for at brande os som en forening, som ikke udelukkende laver en festival. Halvdelen af vores aktiviteter ligger jo på andre områder som eksempelvis jazzhouse på Tobbers og børnejazzfestivalen.

Der er endnu ikke en færdig og detaljeret køreplan, som beskriver hvor og hvornår, jazzkoncerterne spiller i efteråret.

Annonce

Musik fra teatret

Til gengæld er man i fuld gang med at arbejde på at sende jazz fra Mungo Park-teatret ud og til hele Kolding - i realiteten til hele verden.

- De penge, vi har fået både offentligt og af fonde, må vi beholde, hvis vi kan lave noget andet, der fungerer som en meningsfyldt erstatning for det, støtten ellers var tænkt til. Og vores mål er, at de penge skal ud og arbejde. For os vil det være en succes at få brugt dem alle sammen til noget interessant for publikum og de musikere, der rigtig gerne vil ud og spille, siger Karsten Bech.

Fra scenen hos Mungo Park skal der spilles jazz, der blandt andet krydres med historier, spændende billedeffekter og talkshows med musikerne. Man vil i det hele taget udfordre koncertgenren, så det bliver så interessant som muligt at følge med i hjemme foran computeren, hvor alle kan streame, hvad der foregår på teatret.

- Hvis publikum skal hænge på, så skal vi ikke udelukkende filme nogle musikere, som optræder uden et publikum. Det bliver let en flad fornemmelse. Derfor arbejder vi lige nu med forskellige formater, der skal gøre det til en mere levende oplevelse for publikum hjemme i stuerne, siger Karsten Bech.

Jazz i en corona-tid

Foreningen Jazz I Trekanten leverer normalt livejazz til hele Trekantområdet.

Festivalen, der var planlagt i dagene 21. – 30. august, er normalt foreningens hovedaktivitet med 120 jazzkoncerter i alle syv kommuner i Trekantområdet.

I stedet for den aflyste festival planlægges koncerter og andre events hen over hele sommeren og efteråret i takt med, at der åbnes for publikum i det danske kulturliv.

I første omgang planlægges, at der sendes live-streaming af koncerter uden publikum fra foyerscenen på Mungo Park Kolding. Første koncert afholdes i weekenden 2. og 3 maj.

Se mere på www.jazzitrekanten.dk

Annonce

Flere gode ideer

Han efterlyser flere gode ideer til, hvordan de streamede koncerter kan gøre spændende. Det kunne være en villavej, hvor folk sætter sig i hver sin indkørsel og hører live-jazz, men det kan også være så meget andet.

- Vi har indkøbt noget rigtig godt udstyr, så optagelserne bliver gode, og det kan sagtens pakkes ned og tages med ud af huset, så vi er modtagelig for alle ideer, så længe de kan udføres inden for de regler, der er sat for samfundet i øjeblikket, siger Karsten Bech.

- Vi er lige nu i gang med at etablere en lukket scene, hvorfra vi kan live-streame koncerter i virkelig god kvalitet. Det sker i samarbejde med Mungo Park Kolding og de mange unge frivillige, som tidligere har drevet vores unge jazzscene, JazzHouse, på Tobbers Madbar i Kolding, fortæller Karsten Bech (siddende) fra Jazz i Trekanten. Foreningen samarbejder nu med genreorganisationen JazzDanmark og en række spillesteder i hele landet om at lave en fælles platform for streamede jazzkoncerter. Planen er, at den første koncert bliver sendt direkte fra foyerscenen på Mungo Park Kolding allerede i weekenden 2. og 3 maj. Arkivfoto: John A. Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce