Annonce
Erhverv

Stor glasuldsfabrik vokser med 56.000 kvadratmeter: Vi er glade for at man investerer

Isover i Vamdrup har netop købt 56.000 kvadratmeter jord af Kolding Kommune. Udvidelsen betyder blandt andet, at virksomheden kan adskille den interne og eksterne trafik, og virksomheden slipper for at leje arealer ude i byen. Foto: Isover
Isover har købt et jordstykke på 56.000 kvadratmeter nord for fabrikken ned mod Vamdrup Å. Opkøbet skal optimere lagerpladsen på glasuldfabrikken, og virksomheden slipper for at leje lagerplads ude i byen. Samtidig skal udvidelsen sikre mod større mængder regnvand.
Annonce

Vamdrup: Isover i Vamdrup har netop underskrevet aftalen om et køb af 56.000 kvadratmeter jord af Kolding kommune. Arealet ligger umiddelbart nord for Isovers fabrik i Vamdrup, og der tale om en større millioninvestering fra Saint-Gobain koncernen, der ejer Isover. Koncernen har aktiviteter i 67 lande og beskæftiger 180.000 medarbejdere på verdensplan.

- Der følger ikke flere arbejdspladser til Isover efter den her investering. Men det er med til at sikre, at Isover i Vamdrup stadig er relevant i forhold til at levere i Danmark og til resten af koncernen. Vi er glade for, at man investerer i fabrikken, siger Jesper Eeg Knudsen, der står i spidsen for omkring 160 medarbejdere på fabrikken i Vamdrup.

Virksomheden har investeret i grunden af miljøhensyn og for at optimere lagerpladsen og sikkerheden på stedet.

- Vi har før lejet arealer mange steder. Vi har haft lagerplads ved blandt andet landbrug og Kolding Havn, men nu kan vi tage det hjem. Det er nemmere, når vi har produkterne på pladsen, end hvis vi skal hente dem langt væk fra, siger Jesper Eeg Knudsen.

Den ekstra plads gør, at Isover kan adskille den interne og eksterne trafik på lagerpladsen.

- Vi har selv en del gaffeltrucks, og der er en del lastbiler, der kommer for at hente vores produkter. I dag er de to ting blandet sammen på en lidet hensigtsmæssig måde. Nu får vi adskilt tingene. Samtidig er der et økonomisk perspektiv, fordi det bliver langt mere effektivt, siger Jesper Eeg Knudsen

Det er nemmere, når vi har produkterne på pladsen, end hvis vi skal hente dem langt væk fra.

Jesper Eeg Knudsen, fabrikschef på Isover i Vamdrup

Annonce

Miljømæssig perspektiv

Virksomheden har også købt grunden med henblik på at etablere et dræn, der kan håndtere de øgede vandmængder.

De seneste år har man på fabrikken konstateret, at der kommer flere og større regnskyl. Isover går nu i gang med at etablere dræn og regnvandsbassin, der er forberedt til at håndtere vandmængderne.

- Vi synes, det er vigtigt, at vi allerede nu begynder at klimasikre vores område. Vi har de seneste år oplevet øgede vandmængder, og vi kan se, at både vores fabriksområde og Vamdrup Å i fremtiden kan blive hårdt belastet, hvis ikke der bliver gjort noget. Ved at anlægge et velproportioneret dræn har vi mulighed for at komme følgevirkninger fra den kraftige nedbør i forkøbet og undgå, at åen belastes unødigt, siger Jesper Eeg Knudsen.

Arbejdet med dræn og lagerplads forventes færdiggjort inden sommeren 2020.

Kort Isover

Saint-Gobain Isover er en del af Saint-Gobain koncernen, en af verdens største producenter og leverandører af materialer til byggeindustrien med aktiviteter i 67 lande og 180.000 medarbejdere på verdensplan. I Danmark alene har Saint-Gobain 10 fabrikker og 2.000 medarbejdere, heraf godt 160 hos Isover i Vamdrup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Annonce