Annonce
Vejle

Stor herregård solgt til hemmelig køber: Den har stået tom i 11 år

Herregården Pedersholm er solgt, men mægler Annette Bay fra Colliers International i Vejle er ikke bemyndiget til at afslører navnene på køberne. Foto: Mette Mørk
Godt 11 år efter Bruun Rasmussens sidste hammerslag på Pedersholm er herregården på Søndermarken solgt. Indtil videre er køberen hemmelig.
Annonce

Søndermarken: 27. januar 2009 faldt sidste hammerslag på herregården Pedersholm. Auktionshuset Bruun Rasmussen valgte at lukke sit jyske hovedsæde i Vejle efter auktion nummer 117, og lige siden har det store domicil på Søndermarken stået ubenyttet hen.

Men nu er der endelig faldet en nyt hammerslag, og det gælder hele ejendommen, som efter mange forgæves forsøg endelig er blevet solgt.

Herregården blev efter lukningen som auktionshus sat til salg for 35 millioner kroner, men prisen blev sænket gradvist gennem årene hos skiftende mæglere. Hos den nuværende ejendomsmægler, Colliers International, var ejendommen udbudt til en pris af 14 millioner kroner.

Det gjorde ejendommen langt mere spiselig for interesserede købere.

- Vi har haft ejendommen til salg det seneste halvandet år, og det endte med, at vi stod med to interesserede købere. De begyndte at byde hinanden lidt op, men prisen kom ikke over udbudsprisen, fortæller erhvervsmægler hos Colliers i Vejle Annette Bay.

Vi har haft ejendommen til salg det seneste halvandet år, og det endte med, at vi stod med to interesserede købere. De begyndte at byde hinanden lidt op, men prisen kom ikke over udbudsprisen.

Annette Bay, erhvervsmægler hos Colliers International

Annonce

To vidt forskellige projekter

De to interesserede købere stod - ifølge mægleren - med to vidt forskellige projekter på ejendommen.

Den ene ville udvikle ejendommen og forvandle den til boliger, der skulle lejes ud, mens den anden part, der har købt ejendommen, selv ønsker at bruge matriklen.

Handlen blev indgået i slutningen af januar, men køberen ønsker ikke at stå frem på nuværende tidspunkt, og handlen fremgår endnu ikke af tingbogen.

I lokalområdet går snakken på, at det er en advokat og en fabrikant, der sammen har købt ejendommen, men det er ikke noget, Annette Bay ønsker at kommentere.

- Jeg kan ikke løfte sløret for, hvem der har købt ejendommen. Det er en virksomhed, der er involveret i handlen, og som skal flytte derop, så de skal først have informeret personalet, inden de ønsker at offentliggøre købet, fortæller erhvervsmægleren.

Annonce

Følelser med i spillet

Hun er glad for og stolt over, at det er lykkedes at få solgt ejendommen, som har været på markedet i så mange år.

Og hun lægger ikke skjul på, at ejendommen var udbudt til for høj en pris de første mange år.

Men ifølge Annette Bay er sælgeren, Bruun Rasmussen Holding A/S, der rykkede ind på Pedersholm i 1990, tilfreds med handlen og salgsprisen.

- Sælger virker helt sikkert meget tilfreds. Hos Bruun Rasmussen har de haft deres gang på stedet i mange år, så mon ikke, at der også er følelser med i spillet? De har været gode til at holde hele ejendommen opvarmet, så den ikke er forfalden. Bygningerne er derfor i rigtig god stand, men der skal stadig laves meget for at gøre hovedbygningen beboelig, siger Annette Bay.

Rundt på ejendommen er nye skelpæle banket i jorden flere steder. Det kunne tyde på, at en landmåler har været i gang med en opmåling. Formentlig med det formål at udmatrikulere de to meget forskellige bygninger, som ejendommen rummer.

Men det er heller ikke noget, Colliers-mægleren ønsker at kommentere.

En landmåler har flere steder banket skelpæle ned på den 17.947 kvadratmeter store grund. Et synligt bevis på forestående aktivitet på ejendommen, der har stået ubenyttet hen i 11 år. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mand på Østerstrand truede med at stikke folk med kniv: Sigtet for trusler på livet

Annonce