Annonce
Fredericia

Stor interesse for ny genbrugsbutik på Fredericia Banegård

Genbrugt i Fredericia er den første af en række butikker, KFUM's Sociale Arbejde vil oprette. Generalsekretær Morten Skov Mogensen var med til åbningen og ses her med butiksansvarlig Inge Voigt. Foto: Klaus Madsen

KFUM's Sociale Arbejde havde fredag første åbningsdag i den nye genbrugsbutik på Fredericia Banegård. "Genbrugt" hedder butikken i det tidligere billetkontor på Fredericia Banegård.

Fredericia: Den første tøjhandel var hjemme allerede efter fem minutter, da KFUM's Sociale Arbejde fredag havde officiel åbning på den nye genbrugsbutik på Fredericia Banegård.

Mange nysgerrige var mødt frem til åbningen af butikken i det tidligere billetkontor. Nu står der tøjstativer med genbrugstøj, og der er for eksempel også nipsgenstande, bøger og porcelæn.

Butikken drives af frivillige, og Inge Voigt er butiksansvarlig.

- Det er fantastisk, at der er kommet så mange mennesker. Det er dejligt, at de støtter op om butikken. Vi er meget tilfredse med, hvordan butikken er blevet udformet. sagde Inge Voigt.

Annonce
Der var kø inden åbningen af Genbrugt på Fredericia Banegård. Foto: Klaus Madsen

Mange unge frivillige

Butikken i Fredericia er den første af en række genbrugsbutikker, som organisationen åbner i Danmark. Morten Skov Mogensen, som er generalsekretær for KFUM's Sociale Arbejde, var mødt op for at fejre åbningen.

- Fredericia er en by med stor opmærksomhed omkring indsatser for mennesker på samfundets kanter, og derfor er vi i KFUM's Sociale Arbejde også glade for at åbne den første af en række Genbrugt-butikker her, sagde han.

Går man ind i den nye genbrugsbutik vil man møde mange unge ansigter. Omkring ti frivillige fra Fredericia Gymnasium har meldt sig til at tage vagter i butikken. Blandt dem er Amalie Birch Ahrnkiel, som går i 3.g. og er medlem af hjælpeorganisationen Auxilium på gymnasiet.

- Der har været vildt god opbakning til det. Jeg har ikke fået faste vagter, men regner med at tage herned, når jeg har frimodul eller tidligt fri. Og så ellers hver anden lørdag. Det bliver virkelig spændende at stå i en butik, gøre et frivilligt arbejde og hjælpe de folk, der kommer, sagde 3.g.'eren.

Den nye butik har både de unge frivillige og de mere rutinerede, og det er en god kombination, mener hun.

- Vi har måske bedre styr på tøjmærkerne, og de har mere styr på porcelænen, sagde Amalie Birch Ahrnkiel med et smil.

Også butiksansvarlig Inge Voigt glæder sig over, at så mange unge er klar til en frivillig tørn.

- Jeg synes, det er fint, at gymnasiet stiller op med en flok unge, som vil hjælpe os. De er jo for eksempel superdygtige til at bruge Instagram, hvor vi kan vise vores ting frem, sagde Inge Voigt.

Unge fra Fredericia Produktionsskole har også hjulpet inden åbningen, da de har produceret reoler til butikken.

Overskuddet fra Genbrugt går til indsatser for børn, unge og voksne i udsatte livssituationer. Det kan for eksempel være hjemløse, trængte børnefamilier, psykisk syge eller ensomme.

Åbningstiden bliver fra klokken 12 til 17 eller 18 på hverdage. Der er ekstraordinært åbent lørdag 26. januar fra klokken 10 til 15.

Opdateret: I den første version af artiklen stod der, at der vil være åbent hver lørdag, men det er ikke rigtigt. I første omgang har butikken altså kun åbent mandag til fredag.

Man kan både finde tøj og nipsgenstande i den nye butik, som er en del af KFUM's Sociale Arbejde. Foto: Klaus Madsen
Genbrugt har fået en del frivillige fra Fredericia Gymnasium. En af dem er Amalie Birch Ahrnkiel. Foto: Klaus Madsen
Der var hurtigt gang i de første handler ved kassen. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Borgere får besked om skift af privat hjemmehjælp: Men kommunen afventer endelig underskrift

Læserbrev

Kære byrådspolitikere, hvornår begynder I at tage ungdommen alvorligt?

Fredericia Kommune sparer på ungdommen, når de sparer på Ungdommens Hus. Og burde det ikke være lige modsat i en tid, hvor unge ifølge Sundhedsministeriet mistrives mere end nogen sinde før? Det er nu 13 år siden, at jeg satte min fod på Norgesgade 46a for første gang. Den dag i dag, mange år efter, har Ungdommens Hus stadig en stor plads i mit hjerte, og jeg er taknemlig for, at jeg har haft muligheden for at udvikle mig under trygge rammer som huset og personalet har skabt. Da jeg startede på Ungdommens Hus, havde jeg svært ved at finde mig til rette og finde ud af, hvad min rolle i livet var. På Ungdommens Hus blev jeg mødt af ansatte, som tog mig alvorlig, og som vigtigst af alt lyttede. Jeg lærte, at jeg som ung er vigtig. Jeg lærte om værdierne af fællesskab og demokrati. Jeg lærte, at jeg som ung, sammen med andre unge, kan være medskaber af det samfund, som vi ønsker. Og er det ikke netop det, vi ønsker af unge i dag. At de trives så meget, at du har lyst til at bidrage til fællesskabet og samfundet som demokratiske borgere? For at det kan lade sig gøre, er vi nødt til at have et rum til de unge, hvor det er muligt. Et rum som Ungdommens Hus, hvor unge kan føle sig mødt, og hvor de tør påtage sig ansvar og sætte handling på idéer og drømme. Men hvem skal skabe det rum, når Fredericia Byråd vil spare 50% af personalet på Ungdommens Hus væk? Og hvad skal der ske med de unge over 18, som Fredericia Byråd vil smide ud af huset? Ungdommens Hus i Fredericia har ikke brug for besparelser eller aldersbegrænsninger, tværtimod har de brug for flere resurser. Ungdommen i Fredericia har brug for, at byrådspolitikkerne lytter til dem og tager dem seriøst. Så kære byrådspolitikkr, hvilken fremtid ønsker du for Fredericias ungdom?

Fredericia

Forældre i kamp for Ungdommens Hus: - Havde det ikke været for huset, havde vores datter aldrig fået sin studentereksamen

Fredericia For abonnenter

Efter debat om udbud: Embedsmænd og Kære Pleje mødes fredag morgen

Annonce